Az MTK-nak sikerült nem kikapnia az egyik nagy mumusától

Az MTK a mumusát fogadta a labdarúgó NB I 8. fordulójában, a Kisvárdát ugyanis még sohasem sikerült legyőznie. Ez most sem jött össze, ám három 1-0-s vereség után most 1-1-re végződött a két csapat találkozója, a hazai együttes legalább annak örülhetett, hogy nem kapott ki.

Magyar Nemzet
2020. 10. 24. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK nem a legjobb emlékekkel várta a mérkőzését a Kisvárda ellen: eddig háromszor játszott a két csapat egymás ellen az élvonalban, és a fővárosi együttes mind a hármat 1-0-ra elveszítette, tehát még csak gólt sem tudott szerezni soros ellenfele ellen. Ráadásul az MTK házigazdaként nem tett szert félelmetes hírnévre, a legutóbbi két bajnokiját elveszítette az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Kisvárda ezzel szemben mostanság igen jól szerepel idegenben: megnyerte a legutóbbi három mérkőzését, az előző hatból ötöt (csak Budafokon kapott ki), és a hat találkozón összesen 13 gólt szerzett.

Nem telt el tíz perc, amikor máris változott az MTK összeállítása, ugyanis a bolgár Dimitrov egy összecsapást követően a bokáját mutatva jelezte, hogy nem tudja folytatni a mérkőzést. Talán ez a kényszerű csere megzavarta a házigazdát, mert a vendégek határozottabban és jóval veszélyesebben futballoztak. Mijatovics, a hazai kapus kétszer is bravúrral védett, érett a váradi gól, ám ahogy gyakran előfordul, az MTK szerzett vezetést: a 24. percben a Gera buktatásáért megítélt enyhén szólva véleményes tizenegyest a sértett értékesítette, higgadtan helyezett a bal alsó sarokba – 1-0.

 

 

Ha már rossz előjelekről volt szó, meg kell említeni, hogy amikor az MTK szerzett vezetést ebben a bajnokságban, még nem kapott ki, ami biztató lehetett rá nézve a folytatásra. A Kisvárdát nemigen érdekelték holmi statisztikák, továbbra is úgy futballozott, hogy szemlátomást igényt tartott mind a három pontra. A szándék később is maradt, a lendület azonban fogyott, és a szünetig kiegyenlített játék zajlott, itt és ott is kisebb-nagyobb helyzetekkel. A szünet után egyre inkább a házigazda vette a kezébe az irányítást, így szinte magától értetődött, hogy amikor éppen elsősorban védekezett, a Kisvárda akkor egyenlített… A 60. percben szép kontrát vezettek a vendégek, Viana balról keresztbe adott, a lendülettel érkező Kovácsréti pedig Ferreirát megelőzve kapásból bombázott a kapu bal oldalába – 1-1. Kovácsréti Márk egyébként komoly futballista géneket örökölhetett, az egyik nagyapja ugyanis a korábbi ferencvárosi legenda.

 

 

Látszott, mindkét együttes nagyon szeretne nyerni, de a legközelebb a Kisvárda állt a győztes gólhoz, a 83. percben Bumba önző módon a kapusba püfölte a labdát, ahelyett, hogy a tökéletes ziccerben álló Kovácsrétihez adott volna. Az idő múlásával mintha csökkent volna a becsvágy mindkét oldalon, úgy tűnt, mintha a felek beletörődtek volna az egy-egy pontba. Emiatt inkább a Kisvárda bosszankodhatott inkább, mert a találkozón neki volt több és nagyobb helyzete, ám kis szerencsével az MTK is nyerhetett volna, tehát végül is igazságos eredmény született.

A találkozó lefújása után a szépségdíjas egyenlítő gól szerzője Kovácsvári Márk nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt: – Nagyon nyílt az MTK a gólom előtt, jól vittük végig a kontrát, és nem sikerült jól eltalálnom a labdát. Több lehetőségünk is volt a győztes gól megszerzésére, ám nem éltünk velük. Egyre jobban összeérik a csapat, ami az eredményekben is megmutatkozik.

 

NB I, 8. forduló

Szombat

MTK–Kisvárda 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Stadion, 1500 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Gera (11-esből 24.), illetve Királyréti (60.)

Paks–Bp. Honvéd, 17.00 (M4 Sport)

Ferencváros–Újpest, 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Budafok, 14.30 (M4 Sport+)

Mezőkövesd–Mol Fehérvár, 17.00 (M4 Sport)

Diósgyár–Puskás Akadémia, 19.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.