Az utolsó vereség már nem fájt a kapitánynak

Másfél hét, és már élesben megy — június 27-én megkezdődik a női kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott a szerbiai Nisben játssza majd a csoportmeccseit. A hét végén a csapat háromnapos tornán vett részt Prágában, Csehországtól és Lettországtól kikapott, Bosznia-Hercegovinát viszont legyőzte. A május végi burgosi tornán két mérkőzésén is vereséget szenvedett Székely Norbert együttese, tehát nemigen lehet azt állítani, hogy önbizalomnövelő sikerekkel halad az Eb felé.

2019. 06. 17. 16:09
null
Határ Bernadett jó formában várja az Eb-t Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vereség és vereség között lehet nagy különbség, és ezúttal ez így is volt – mondta lapunknak Prágából hazatérve a szövetségi kapitány.

– A csehek elleni találkozót követően nem voltam nyugodt, mert nem láttam előrelépést Burgoshoz képest, és alig láttam valamit abból, amit az edzőtáborban gyakoroltunk. Nem viseltem jól azt a meccset, sok szakmai és emberi kérdést felvetett, amelyekre beszélgetésdömpinggel kerestük – és remélhetően találtuk meg – a válaszokat. A bosnyákok ellen már összeszedettebben kosárlabdáztunk, a lettektől elszenvedett vereség pedig nem volt fájdalmas, mert az a mérkőzés már kifejezetten jó irányba haladó csapat képét mutatta, és zömmel tetszett, amit produkáltak a lányok. A játék tehát biztató volt, de most jön a neheze: meg kell tanulnunk nyerni is.

Székely Norbert elmondta azt is, hogy Lettország ellen sokat segített az addig sérült irányító, Studer Ágnes visszatérése, a játéka és a jelenléte is nagyot lendített a csapaton. Mellette említést kell tenni Határ Bernadettről is, a 208 centi magas center a kapitány szerint mind az öt felkészülési meccsen bizonyította, hogy Euroliga-szintű kosaras, aki emberi tulajdonságait tekintve is rengeteget fejlődött. Hiányzott Prágában is a válogatott honosított játékosa, Turner Yvonne, aki ráadásul a tervezettnél később érkezik, és a felkészülést záró pénteki, illetve szombati két, Fehéroroszország elleni edzőmérkőzéseken sem léphet pályára. Ő jelenleg a WNBA-ben, a Phoenix Mercuryben játszik, a váltótársa az irányító poszton megsérült, és ezért a klubja csak a hét végén engedi el Magyarországra.

Határ Bernadett jó formában várja az Eb-t
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

– Yvonne szintet tud emelni a csapaton, sajnos csak három edzésünk lesz arra, hogy beillesszük a játékunkba – mondta Székely Norbert. – Ez nagyon kevés, de ő és a csapat is van annyira jó, hogy ezt a helyzetet kezelni tudjuk majd.

A kapitány a prágai torna után szűkítette a keretét, Barnai Juditnak és Bálint Rékának nem kellett visszatérnie a székesfehérvári edzőtáborba, és ha Turner megérkezik, a jelenlegi készülő tizenkét játékos közül egy nem utazik június 25-én Nisbe.

ELVESZTETT PÁLYAELŐNY

Szombaton megkezdődött a férfibajnokság három nyert meccsig zajló döntője. Az alap- és középszakasz győztese, a Körmend a szombathelyi Falcót fogadta, és izgalmas, nagyon jó mérkőzésen a vendégek győztek 77-70-re úgy, hogy három perccel a lefújás előtt még a házigazdák vezettek. Igaz, csak néhány pillanatig, a meccs nagy részében ők futottak az eredmény után. Ezzel a körmendiek elveszítették a pályaelőnyüket. A két csapat másodszor kedden csap össze 18.30-kor Szombathelyen, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.