Babos Tímea: Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagytak

Partnere, a francia Kristina Mladenovic az Australian Open előtt magára hagyta, márciusban edzőjével, a monacói Thomas Drouet-vel is elváltak az útjai, majd a koronavírust is elkapta Babos Tímea. Az első számú magyar teniszezőnek a hó elején az Egyesült Államokban a charlestoni WTA-verseny helyszínén két egymást követő koronavírustesztje is pozitív lett, tíznapos karanténba került, de már itthon van, és bizakodva néz a salakpályás szezon elé.

Magyar Nemzet
Forrás: MOL CSAPAT2021. 04. 22. 17:21
BABOS Tímea
Babos Tímea két szettes győzelemmel rajtolt Fotó: John G. Mabanglo Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női párosban négyszeres Grand Slam-győztes, mindannyiszor a francia Kristina Mladenoviccsal megkoronázott a napokban óvatosan már az edzéseket is elkezdte.

– A negatív tesztem után kezdtem el visszaszoktatni a szervezetemet a mozgásra, de egyelőre konditerem és futás van a programban, az izmaim sokkal fáradékonyabbak, mint korábban. Kell még egy kis idő, mire teljes erőbedobással teniszezhetek – mondta a MOL Csapat oldalán csütörtökön Babos Tímea.

A charlestoni karantén már csak rossz emlék:

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés

– A január, február kiválóan sikerült, szóval nem indult rosszul az év. Jól játszottam, jöttek az eredmények is, és úgy tűnt, minden rendben. Csakhogy aztán újra előbukkantak azok a dolgok, amik egyszer már komoly gondokat okoztak köztem és Thomas között. Amikor újrakezdtük a közös munkát, azt gondoltam, ezeket már tudjuk kezelni, de sajnos tévedtem. Nem vagyok gép, és bevallom, eléggé megviselt a szakítás Thomasszal. Sajnos olyan vagyok, hogy mindent csak teljes erőből szeretek csinálni, és ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretném, azt mindig kudarcnak élem meg. Pedig a magánéletem rendben van, és a játék is jól ment, mégis megviselt a dolog – vallotta be az egyéni világranglistán jelenleg 105. helyezett 27 éves soproni játékos.

Babos Tímea azonban nem maradt sokáig segítség nélkül, állandó edzőpartnere, Nagy Péter utazott el vele az Egyesült Államokba is, és kettőjük együttműködése kimondottan jól működik.

– Olyan edzőkkel dolgozhattam, akik abszolút a szakma csúcsát képviselik, és mindenkitől sokat tanultam. De eljutottam arra a pontra, ahol már úgy érzem, fontosabb, hogy nyugodt, támogató közegben végezhessem a dolgomat. Nem mintha Péter szakmailag ne lenne kiemelkedő szakember, de most számomra fontosabb, hogy nagyon jól megértjük magunkat, harmonikus munkakapcsolat alakult ki, és az, hogy egy hozzám hasonló személyiségű edzővel dolgozhatok, most többet segít nekem, mintha a világ legnagyobb tenisztudora lenne az edzőm. Egyelőre július végéig állapodtunk meg, de ha minden jól alakul, lehet ebből egy hosszabb távú együttműködés is.

Ám az edzőkérdésnél is fontosabb a páros. Kristina Mladenovic teljesen váratlanul, alig néhány nappal az Australian Open kezdete előtt közölte, hogy az egyesre kíván koncentrálni, ezért visszalép a versenytől, amelyen pedig Babossal címvédőként állhattak volna rajthoz.

– Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagyott. Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Játékosként tudom, hogy mit és miért tesz, ez egy profi sportág, és az embernek joga van meghozni ezeket a döntéseket. Természetesen szurkolok neki, hogy valóra váltsa az álmait, de barátként azért csalódott is vagyok, mert ezt másképp is lehetett volna intézni. Nincs szó arról, hogy megutáltuk volna egymást. Nyilván volt már jobb is a kapcsolatunk, de annak mindenképpen örülök, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből. Az idő sok mindenre választ ad.

Amikor még teljes volt az összhang a magyar és a francia teniszezőnő között
Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski

Babos azóta a világranglista 29. helyén álló, 23 éves orosz Veronika Kugyermetovával játszik, és az első tapasztalatai igen kedvezőek.

– Madrid sajnos kimarad, de Rómában és a Roland Garroson biztosan együtt fogunk játszani. Kedvelem Verót, nagyon kedves, intelligens lány, és pont olyan céltudatos, amilyen én vagyok. De nem azért játszom vele, mert aranyos lány, hanem azért, mert kiváló teniszező. Bár nem áll rosszul a páros ranglistán sem, ő azért elsősorban egyéni játékos, sokat kell még tanulnia a párosról, de akar fejlődni, és ez nagyon fontos. Hogy mennyire egészíti ki a játékunk egymást, azt egyelőre nehéz megmondani, majd ha több torna lesz mögöttünk, meglátjuk. Az mindenesetre biztató, hogy több komoly párost is le tudtunk győzni, és egyből működött közöttünk a kémia. Idén egyébként elég furcsa a párosok helyzete, ahogy az ember a pletykákat figyeli, sok páros nem áll össze az idei szezonban, ami még úgy is lehetőséget ad nekünk, hogy mi sem vagyunk éppen összeszokott páros.

S hogy Babos Tímeának szerinte párosban mennyi az esélye a címvédésre a Roland Garroson?

– Esélytelennek semmiképpen nem mondhatom magunkat, hiszen bárkivel álltam is rajthoz, mindenkivel jól szerepeltem, döntőket játszottam, trófeákat nyertem. Biztosan csak annyit mondhatok, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért – szögezte le a MOL Csapatot erősítő játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.