Babosék sima győzelemmel mutatkoztak be

Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó 53 percet töltött a pályán az alacsonyabban jegyzett kínai kettős ellen magabiztos 6:2, 6:2-es győzelemmel mutatkozott be a Roland Garroson.

2019. 05. 31. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszaka Naomi a frászt hozta a szurkolóira. A japán világelső megint a szakadék széléről táncolt vissza Párizsban; a legutóbbi két női Grand Slam-verseny bajnoka szett- és brékhátrányból fordított a Roland Garros második forduló­jában. Ezúttal a korábbi ranglistavezető fehérorosz Viktoria Azarenka ellen ragadt be a rajtnál: 0:4-gyel indított, majd elbukta az első játszmát, de aztán magára talált és fordított.

A fér­fiak mezőnyé­ben a salakspecialista osztrák Dominic Thiemet is megcsapta a kiesés szele: négy szettben nyert, de nem sokon múlott, hogy ötjátszmás csatára késztesse az ukrán Alekszander Bublik.

Fotó: MTI

A negyedik szettben 5:2-es hátrányból jött vissza és megnyerte karrierje 50. meccsét a Roland Garroson, honfitársai közül csak ­Thomas Muster és Jürgen Melzer jutott el ehhez a mérföldkőhöz.

Juan Martin Del Potro viszont nem úszta meg az ötszettes maratonit, őt a japán Josihito Nisioka izzasztotta meg. Del Portónál rosszabbul járt a Fucsovics Mártont legyőző argentin ­Diego ­Schwartzman sem, akit honfitársa, Mayer búcsúztatott.

A nagyágyúk viszont nem hibáztak: Novak Djokovics, Alexander Zverev, Gael Monfils, Serena Williams is biztosan, szettveszteség nélkül lépett tovább a következő fordulóba.

A női párosverseny második kiemeltje, a Kristina Mladenovic duó (képünkön) 53 percet töltött a pályán az alacsonyabban jegyzett kínai kettős ellen, két szett alatt csak két játékot vesztve, magabiztos 6:2, 6:2-es győzelemmel mutatkozott be a Roland Garroson.

Babos ma Fucsovics Mártonnal vegyes párosban próbál szerencsét, Mladenoviccsal legközelebb az Alizé Cornet, Petra Martic kettős lesz az ellenfelük. Mladenovic visszavághat Marticnak, aki az egyesek versenyében búcsúztatta. Babosék esélyeit erősíti a tornán, hogy a címvédő és világelső Barbora Krejciková és Katerina Siniaková már a nyitókörben kiesett.

Érdekesebb eredmények. Férfiak (32 közé jutásért):

Djokovics (szerb, 1.)–Laaksonen (svájci) 6:1, 6:4, 6:3, A. Zverev (német, 5.)–Ymer (svéd) 6:1, 6:3, 7:6 (­7-3), Thiem (osztrák, 4.)–Bublik (kazah) 6:3, 6:7 (6-8), 6:3, 7:5, Mayer (argentin)–Schwartzman (argentin, 17.) 4:6, 6:3, 6:4, 7:5, Monfils (francia, 14.)–Mannarino (francia) 6:3, 6:4, 6:4, Del Potro (argentin)–Nisioka (japán) 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 6:2, Cuevas (uruguayi)–Edmund (brit, 28.) 7:6 (7-3), 6:3, ­2:1-nél Edmund feladta. Nők: S. Williams (amerikai, 10.)–Nara (japán) 6:3, 6:2, Oszaka (japán, 1.)–Azarenka (fehérorosz) 4:6, 7:5, 6:3, Halep (román, 2.)–Linette (lengyel) 6:4, 5:7, 6:3. Női páros, 1. ­forduló: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Hszin-jü Csiang, Csiang Vang (kínai) 6:2, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.