Berecz Zsombor remekel, újra az első helyen az Eb-n

A 2018-ban vb-címet szerző, az Eb-n címvédő klasszisunk mind a hat eddigi futamon az első tízben végzett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

címvédőként hétfőn remekül kezdett a portugáliai Vilamoura vizein zajló finn dingi Európa-bajnokságon, az első két futamon szerzett negyedik és ötödik helyével az összetettben az élre állt. Kedden nyolcadik és tizedik helyet jegyzett, így a 49 fős mezőnyből egyedüliként mondhatta el, hogy mind a négy futamon az első tízben végzett. Ám mégis a spanyol, még csak 22 esztendős Joan Cardona került az élre, aki kedden mindkét futamon győzött, Berecz pedig az összetettben a második helyre került. Szerdán azonban visszavette a vezetést, ezúttal is remekül versenyzett, az ötödik futamban hatodik, a hatodikban hetedik lett. Immár mindenki kiejtheti a leggyengébb eredményt, így Berecz Zsombor a tizedik helyétől szabadult meg, s harminc ponttal áll az első helyen.

A 2018-ban vb-címet is szerző klasszisunk négy ponttal vezet a brit olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Giles Scott előtt, aki a szerda délutáni futamot nyerte meg. De délelőtt csak 12. lett, és van még az első napról egy kieső 37. helye. A keddi nap sztárja, Cardona a mai első futamban összeszedett egy fekete zászlós kizárást (természetesen ez a kieső eredménye), délután pedig 17. lett. Ezzel pillanatnyilag a harmadik helyen áll 38 ponttal, de ennyi van a svájci Nils Theunincknek is. Vagyis az első négy között mindössze nyolc pont a különbség. Berecz Zsombornak kedvező, hogy az összes tervezett futam megrendezése esetén is csak egyetlen futam eredménye ejthető ki, neki pedig, legnagyobb ellenfeleivel ellentétben, még nincs tízen kívüli helyezése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.