Szalai Attila világbajnok társsal alkothat félelmetes védőpárost

Törökországba, a Fenerbahce futballcsapatához kerülhet a Bayern Münchenből kiebrudalt Jérome Boateng, és a világbajnok játékos így Szalai Attilával alkothatna védőpárost az isztambuliaknál. A Fenernél úgy gondolják, hogy ez lenne az ideális duó.

2021. 04. 10. 17:07
null
Forrás: cnnturk.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasan Salihamidžić, a Bayern München sportigazgatója „jó érzékkel” szerdán, a PSG elleni BL-negyeddöntő előtt jelentette be, hogy Jérome Boateng idén nyáron távozik a klubtól, a 76-szoros német válogatott, világbajnok hátvédnek nem kínálnak új szerződést. A Kicker egyébként egy nappal korábban megírta, hogy a 32 éves védő – nem önszántából – tíz év után elhagyja az egyesületet. A Bayern a bejelentés után aztán hazai pályán 3-2-re kikapott a PSG-től, és a Niklas Süle sérülése miatt a 42. percben kényszerből becserélt Boateng érthetően nem igazán volt motivált… Mást ne mondjunk, a vendégek harmadik gólja úgy született, hogy nem túl erős lövése után a labda Boateng lábai között talált utat Manuel Neuer kapujába.

Jérome Boateng tehát megy, és sajtóhírek szerint az is eldőlt, hogy hova: Törökországba, a Fenerbahcéhoz. Ami nem lenne nagy meglepetés, mert a védő két éve már közel állt ahhoz, hogy a Fenerhez igazoljon. Ahova idén szerződött világbajnok honfitársa, Mesut Özil, és ha minden igaz, ő is győzködi Boatenget, hogy csatlakozzon a csapathoz. Ha befut, az számunkra is érdekes fejlemény lenne, hiszen a Fenerbahce védelmének oszlopa jelenleg a 23 éves aki januárban, még Özil előtt szerződött a Boszporusz partjára, és azonnal alapember lett. S ez a Cnnturk.com szerint továbbra sem változna. „A Fenerbahce úgy akarja megerősíteni a védelmét, hogy egy tapasztalt játékost hoz a fiatal sztár, Szalai mellé, és a vezetés számára Boateng az első számú kiszemelt” – írja a török portál, és egy közös képen már egymás mellé is montírozta Szalai Attilát és Boatenget.

Forrás: Cnnturk.com

Jérome Boateng 2011 nyarán a Manchester Citytől igazolt Münchenbe, ahol 2013-ban és tavaly is triplázni tudott, azaz a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett a Német Kupát is megnyerte a csapattal. Egyébként pedig nyolcszoros bajnok és ötszörös kupagyőztes a bajorokkal. A védő a 2014-es világbajnokságon meghatározó tagja volt a német válogatottnak, az argentinok ellen 1-0-ra megnyert döntőben is pályára lépett. A válogatottból akkor szorult ki, amikor Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusában közölte, hogy rá, valamint Thomas Müllerre és Mats Hummelsre sem számít a továbbiakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.