A Bp. Honvéd megszakította Bognár György nyerő szériáját

Már-már hagyományos eredmény született a Paks és a Bp. Honvéd mérkőzésén a labdarúgó NB I 8. fordulójában: az utóbbi évekhez hasonlóan most sem esett gól az összecsapáson. Az utolsó percekben a kispestiek előtt nyílt több alkalom a győzelem megkaparintására, ám nem éltek a lehetőségeikkel. Érdekesség, hogy huszonöt év után fordult elő újra, hogy egy vezetőedző a saját fiát küldte pályára az élvonalban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 24. 19:03
null
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

százszázalékos mérleggel irányította a Paksot a 8. fordulóig. Az előzmények nem elsősorban ezért voltak kedvezőtlenek a Bp. Honvéd számára: a vezetőedző, Bódog Tamás is koronavírusos lett, és ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta , a kapusedző Vezér Ádám irányította a csapatot a Paks ellen. A klub a közleményében nem nevesítette hogy a játékosok közül kiknek lett pozitív a tesztje, de az összeállítások kihirdetésekor kiderült, hogy hiányzik a keretből a Mol Fehérvár elleni két gólszerző, Balogh Norbert és Boubacar Traoré, valamint Batik Bence és Ugrai Roland is. Így nem is lehetett kérdés, hogy a közelmúltban visszatért válogatott csatár, a 2017-es bajnokcsapat alapembere, Eppel Márton azonnal helyet kapott a csatársorban.

A paksiaknál Papp Krisztián térdszalaghúzódás, Szélpál Norbert lágyékhúzódás miatt nem szerepelhet, Szakály Dénes pedig belázasodott. Böde Dánel a 34. születésnapját ünnepelte és ismét a védelem közepén kapott helyet.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

 

Az első helyzetet Hahn hagyta a kispesti kapu előtt, majd a 13. percben Windecker Józsefet hordágyon vitték le a pályáról, miután ütközött Kulcsár Dáviddal. A játék iramára nem lehetett panasz, a labda gyorsan átkerült az egyik kaputól a másikig, ám a támadók említésre méltó helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Elsősorban a paksiak akarata érvényesült, ám helyzetük csak egyszer adódott, azt Hahn elrontotta, a kispestiek pedig gyors kontrákra hagyatkoztak, ezeket főleg a bal oldalon erőltetették, egyelőre eredménytelenül.

A szünetben beállt a Paksba Bognár István, aminek az az érdekessége, hogy ő a vezetőedző, Bognár György fia . Utoljára huszonöt éve fordult elő ilyen eset, akkor Pécsett küldte pályára a fiát, ifjabb Dárdai Pált. A játék képe semmiben sem változott, majd a 68. percben Bognár nagyszerűen varázsolta lábára a labdát, Tujvel azonban bravúrral védte a csatár közeli lövését. Valamivel később ismét Bognár hívta fel magára a figyelmet, 22 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt. A 83. percben viszont a Bp. Honvéd hatalmas ziccert hagyott ki: Lendvai remek passza egyedül találta a hazai kapu előtt a Bödéről levált Eppelt, aki átvette a labdát, majd a legjobb ütemben elé vetődő Hegedűs kapusba lőtte. Kicsit később Lovric fejelt az ötösről a bal kapufa mellé. Nem mondhatni, hogy a csapatok beletörődtek volna a döntetlenbe, de csak a kispestieknek volt lehetőségük a hajrában a győztes gólra, az más kérdés, hogy nem éltek ezekkel a lehetőségekkel. Maradt a 0-0, és inkább a Bp. Honvéd lehetett csalódottabb emiatt. Ez az eredmény egyébként megszokott a két csapat találkozóin: az utóbbi ötből négy végződött gól nélkül.

Ezzel együtt Bognár György szerződtetése jót tett a Paksnak, mert az érkezése óta nem kapott ki a csapat, négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlege.

 

NB I, 8. forduló

Szombat

MTK–Kisvárda 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Stadion, 1500 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Gera (11-esből, 24.), illetve Királyréti (60.)

Paks–Bp. Honvéd 0-0, Paks, Városi Stadion, 1701 néző, jv.: Farkas Á.

Ferencváros–Újpest, 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Budafok, 14.30 (M4 Sport+)

Mezőkövesd–Mol Fehérvár, 17.00 (M4 Sport)

Diósgyőr–Puskás Akadémia, 19.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.