Botlott a Bayern, kiütötték a Dortmundot, örülhet a Leipzig

Nagy meglepetéseket hozott a Bundesliga 11. fordulójának mai programja, amelynek egyértelmű győztese az RB Leipzig lett, amely végig a pályán tartotta Gulácsi Pétert és Willi Orbánt egyaránt. Dortmundban még sokáig emlegetik majd a Stuttgart elleni 5-1-es fiaskót, de a Bayern München is könnyen kikaphatott volna Berlinben. Sallai Roland tizenegyest harcolt ki a Freiburgnak.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 20:30
Gulácsi Péter, RB Leipzig, Liverpool, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap még rendeznek két meccset, de a forduló legnagyobb meglepetése a Bundesligában egyértelműen a Dortmund négygólos veresége hazai pályán a Stuttgart ellen. A sárga-feketék ezúttal is nélkülözték idénybeli házi gólkirályukat, a sérült Erling Hålandot, de ez aligha lehetett mentség arra, hogy 5-1-re kikaptak az újonctól. A svábok tizenegyesből szereztek vezetést, amire még volt válasza a Dortmundnak, de ezután mintha egy másik meccs kezdődött volna, és a Stuttgart kiütötte Lucien Favre csapatát. Különösen elemében volt a vendégek kongói szélsője, Silas Wamangituka, aki két gólt és egy gólpasszt hozott össze. Tizenegy forduló alatt hatszor győzött, de már negyedszer kapott ki a Dortmund, amely ha így folytatja, nem a bajnoki címért fog harcolni, hanem a BL-indulásért is meg kell majd izzadnia.

Gulácsiék beérték a Bayernt a tabella élén Fotó: Reuters/Phil Noble

Sokáig érett egy másik nagy meglepetés is szombaton a Bundesligában, ugyanis a Bayern München már a negyedik percben hátrányba került az Union Berlin otthonában, és csak a 68. percben tudott a rekordbajnok kiegyenlíteni révén. Addigra több góllal is vezethettek volna a berliniek, akik az első félidő derekáig a góljuk mellett még két óriási helyzetet kihagytak. Rengeteg hibával játszott a Bayern, amely nem is tudta megfordítani az eredményt, a hazaiak pedig rászolgáltak a döntetlenért járó egy pontra.

Mivel a két óriás botlott, a nap nyertese az RB Leipzig volt, amely Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig a pályán tartva győzte le 2-0-ra a Werder Brement otthon. A lipcseiek Marcel Sabitzer tizenegyesgóljával szerezték meg a vezetést a 26. percben, majd még az első félidő hajrájában el is döntötték a teljesen egyoldalú mérkőzést. Dani Olmo egy szépségdíjas megkerülős csellel tört be a tizenhatoson belülre, majd a saját magának kialakított ziccert be is lőtte. Sikerének és a Bayern döntetlenjének köszönhetően a Leipzig pontszámban beérte a tabella élén a müncheni sztárcsapatot.

 

A többi magyar érdekeltségű csapat közül a Freiburg sokáig szenvedett haza pályán a Bielefeld ellen, de aztán a sérülése óta a kispadra került a 68. percben beállt 0-0-nál, majd bő tíz perccel később kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Vincenzo Grifo értékesített. Ezzel megtört a jég, és a Freiburg végül 2-0-ra győzött. A sérült Szalai Ádámot nélkülöző Mainz kikapott a Kölntől, a Hertha pedig Dárdai Márton nélkül játszott 1-1-et a Mönchengladbach otthonában.

Bundesliga 11. forduló

Péntek

Wolfsburg–Frankfurt 2-1

Szombat

Dortmund–Stuttgart 1-5

RB Leipzig–Werder Bremen 2-0

Mönchengladbach–Hertha 1-1

Freiburg–Bielefeld 2-0

Mainz–Köln 0-1

Union Berlin–Bayern München 1-1

Vasárnap

Augsburg–Schalke 15.30 (tv: Sport 2)

Leverkusen–Hoffenheim 18.00 (tv: Sport 2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.