A Bp. Honvéd egy döntetlennel avatta fel az új Bozsik Arénát

Ünnepélyes keretek között avatta fel a Bp. Honvéd a megújult Bozsik Arénát. Az ellenfél a spanyol Villarreal B csapata volt, az első, az Európa-liga-győztes együttes koronavírus-fertőzések miatt nem tudott elutazni. A kispestiek ezzel a találkozóval térhettek haza az otthonukba, és gól nélküli döntetlennel ünnepeltek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 21:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kevesebb, mint 1084 nap alatt újult meg a Bozsik-stadion, és lett belőle Bozsik Aréna. A Bp. Honvéd ezekben az években albérletben játszotta a hazai meccseit, ám július 24-én szombaton felvirradt az a nap, amelyen hivatalosan hazatérhetett. Igaz, a Bozsik Arénának átnevezett új, modern stadionban már rendeztek tétmérkőzéséket: az U21-es Európa-bajnokság három találkozójának (Magyarország–Románia, Németország–Románia, Hollandia–Franciaország negyeddöntő) is otthont adott a létesítmény, a tesztmérkőzése pedig még márciusban a Budapest Honvéd-MFA II–Szekszárdi UFC harmadosztályú találkozó volt (5–1), ám az első csapat most, ezen a napon játszhatott először a saját közönsége előtt.

A klub vezetői június elején jelentették be, hogy az avatómérkőzésen az Európa-liga győztese, a spanyol Villarreal lesz a Bp. Honvéd ellenfele, ami végül igaz is lett, meg nem is. Pénteken ugyanis pozitív koronavírustesztek miatt a Villarreal labdarúgócsapata lemondta az új Bozsik Aréna Budapest Honvéd elleni szombati avatómérkőzését – jelentette be a klub délután a hivatalos honlapján. A spanyol csapatnál két játékos tesztje lett pozitív – őket elszigetelték –, de mivel társaikkal és a stábtagokkal fennáll a szoros kapcsolattartás, elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy lemondják a soron következő három felkészülési összecsapásukat – számolt be róla a Villarreal és az MTI.

A Villarreal a kispesti fellépést követően hétfőn a Dinamo Kijevvel, szerdán a edzette Herthával játszott volna az ausztriai edzőtáborban, amelyet ugyancsak lemondtak. A csapat így otthon készül tovább, és a vezetők abban bíznak, hogy jövő szombaton már a francia Olympique Marseille-nél vendégeskedhetnek. „Sajnálattal értesültünk arról, hogy a Villarreal CF koronavírusos esetek miatt lemondta a szombati stadionavató mérkőzést. Mindenképpen szeretnénk holnap meccset rendezni, hamarosan további információkkal jelentkezünk!” – reagált közleményben a kialakult helyzetre a magyar csapat.

 

Nagy Dominik a Villarreal védői között
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

Pár órával később azonban kiderült, hogy a spanyol klub a B csapatát mégis elutaztatja a Budapest Honvéd elleni mérkőzésre – tájékoztatott a kispestiek hivatalos honlapja. A rendkívüli helyzet kialakulását követően a Budapest Honvéd vezetősége egyeztetésbe fogott az Európa-Liga-győztes spanyol klub képviselőivel, és abban állapodtak meg, hogy a Villarreal B csapata utazik el Budapestre a Bozsik Aréna avatására. A Villarreal B a spanyol harmadosztályban szerepel. Keretének piaci értékét a Transfermarkt 7,25 millió euróra becsüli, amely így nem sokkal marad el a Budapest Honvédétől, amelyét 7,95 millió euróra taksálja a szakportál.

Így aztán sor is került a stadionavatóra. Előtte a fiatalok körében népszerű Bagossy Brothers Company adott koncertet, és kialakították a legendák sátrát, amelyben a klub korábbi nagyszerű játékosaival találkozhattak a szurkolók. A meccs előtt bemutatták az egyesület új kabalafiguráját, Leót is, a kezdőrúgást pedig a stadion névadójának, Bozsik Józsefnek a fia, Bozsik Péter végezte el. A magyar futball történetében ők ketten együtt azért különlegesek, mert mindketten dolgoztak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, és rajtuk kívül ezt egyetlen apa-fia páros sem mondhatja el magáról. A kezdőrúgáshoz egyébként ejtőernyős hozta a labdát, azaz a szervezők mindennek megadták a módját.

 

 

Csaknem megtelt a 8400 férőhelyes aréna, és a meccs előtt a klub vezetői köszöntötték az első csapat keretéből visszavonult Djordje Kambert, a csapat eddigi kapitányát, aki a második együttes játékos-másodedzőjeként dolgozik tovább, és ezen a találkozón az első tíz percet töltötte a pályán.

 

Magáról a mérkőzésről felesleges részletesen beszámolni, fogalmazzunk úgy, hogy a kispestiek számára jó felkészülési lehetőség volt. A spanyol a szünetben, a magyarok a második félidő derekán szinte a teljes csapatot lecserélték, helyzet mindkét oldalon adódott, de gól egy sem. Nem is ez volt a lényeg: a csapat szurkolói és a csapat megünnepelhette, hogy új, szép otthonuk lett. Nyerni pedig majd a bajnokságban kell.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.