A Bp. Honvéd még örülhetett is a döntetlennek a ZTE ellen

A Bp. Honvédnak minden pontra szüksége lenne a kiesés rémétől menekülve, ám hazai pályán a Zalaegerszeg ellen csak egyet tudott szerezni a labdarúgó bajnokság 17. fordulójában. Sőt, még ennek az egynek is örülnie kellett, mert különösen a második félidőben a ZTE jobban játszott, meg is fordította az eredményt, és a kispestiek a végén tizenegyesből mentették a meccset 2-2-re.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 20:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bp. Honvéd szívéről délután leesett egy nagy kő. A Budafok nem tudott nyerni az MTK ellen, 2-2- lett a végeredmény, és ezzel eldőlt, hogy az újonc ezen a hétvégén biztosan nem előzi meg a tabellán a kispestieket. Ők ugyanis menekülnek, illetve menekülnének ebből a zónából, amihez Hidi Patrik, a csapatkapitány ismeri a receptet:

– Az MTK ellen már nagyrészt működött az elképzelésünk, az pedig különösen fontos, hogy mindhárom felkészülési mérkőzésünket meg tudtuk nyerni, ebből önbizalmat meríthetünk a folytatásra. Bővült, erősödött a keret, de azt tartom a legfontosabbnak, hogy csapatként jól működjünk, mert a mai fociban ebben rejlik a siker, és ez lehet a mi erősségünk is – nyilatkozta Hidi Patrik a kispestiek honlapjának.

Tud persze többet is, mint az eszmefuttatás, amit a 27. percben bizonyított: Szendrei passzolt középre, Gazdagnak a tizenhatos vonaláról leadott lövése kipattant Szépéről, ám éppen Hidi elé, aki 26 méterről ballal hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. Demjén repült, de esélye sem volt a hárításra – 1-0.

 

A gólig inkább a kispestiek irányítottak, bár a Zalaegerszeg is bátran futballozott, utána viszont inkább a hazai kapu forgott többször veszélyben. Könyves Norbert előtt nyílt a legnagyobb lehetőség, ám kimaradt, és a ZTE nem állt messze az egyenlítéstől. A fordulást követően is változatos játék zajlott a pályán, Boér Gábor, a vendégek vezetőedzője behozta Futács Márkót, a válogatottat is megjárt csatárt egy védekező középpályás helyett, ami árulkodott a szándékairól. Veszélyesebbé is vált a Zalaegerszeg, a Bp. Honvéd néhányszor csak Tujvel kapusnak köszönhette, hogy megmaradt a vezetése. Ugyanakkor a vendégek olykor kockázatot is vállaltak, amit a Bp. Honvéd próbált kihasználni, így pedig a másik kapu előtt is akadtak izgalmas pillanatok.

A 66, percben aztán siker koronázta a már nagy fölénybe került ZTE próbálkozásait: Tajtit buktatták 25 méterre a kaputól, a szabadrúgást a sértett a bal felső sarokra csavarta, Tujvel kiejtette, Zimonyi az ötösről egyből középre játszott, ott pedig Szépe érkezett, és közvetlen közelről a kapu közepébe sodorta a labdát – 1-1. Sőt, a 74. percben már a Zalaegerszegnél volt az előny! Bedi Bence a bal oldalon kapott labdát, lendületesen tört be a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről, balról, hatalmas erővel bombázott a kispesti kapu bal oldalába – 1-2.

 

Sokáig nem örülhettek az egerszegiek, ugyanis a Bp. Honvéd már a 77. percben egyenlített: Szankovics buktatta Gazdagot a tizenhatoson belül, és a sértett a büntetőből a háló jobb oldalába bombázott – 2-2. Közvetlenül előtte Traoré ellökte a védőjét, így kerülhetett Gazdaghoz a labda, tehát okkal reklamáltak a vendégek. A hátralévő időben mindkét együttes igyekezett megszerezni a győztes gólt, ám az eredmény már nem változott. A ZTE a vezetése után nyilván bosszús a döntetlennel, de a Bp. Honvéd egészen biztosan nem elégedett az egy ponttal, ez neki nem sokat jelent, maradt vele tizedik helyen.

NB I 17. forduló

Szombat

Kisvárda–Mezőkövesd 0-0, Kisvárda, jv.: Berke.

Puskás Akadémia–Ferencváros 1-1 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Antal. Gólszerző: Slagveer (43.), illetve Uzuni (81.)

Újpest–Mol Fehérvár 0-5 (0-2), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Képrály. Gólszerző: Bamgboye (7., 20., Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)

Vasárnap

Budafoki MTE–MTK 2-2 (1-2), Promontor utca, jv.: Bogár. Gólszerző: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)

Paks–Diósgyőr 2-1 (2-0), Paks, jv.: Karakó. Gólszerző: Papp K. (32.), Grozav (öngól 44.), illetve Ivanovszki (11-esből 70.)

Bp. Honvéd–Zalaegerszeg, 2-2 (1-0), Új Hidegkuti Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Hidi (27.), Gazdag (11-esből 77.), illetve Szépe (66.), Bedi (74.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.