Érdekes gólokkal kapott ki a Fradi-verő Diósgyőr Pakson

A Diósgyőr a Ferencváros legyőzése után érkezett Paksra a labdarúgó bajnokság 17. fordulójában, ám ezúttal nem hozta a bravúrt. A szünetig többnyire csak védekezett, és egy lesből esett, valamint egy öngóllal hátrányba került, amit már a szépítése ellenére sem tudott ledolgozni, és kikapott 2-1-re, amivel maradt a tabella utolsó helyén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 17:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi-verő Diósgyőr ezúttal Pakson készült hasonló bravúrra, de ez most nem jött össze neki. A hazai csapat vezetőedzője, a mérkőzés előtt az M4 Sport+ kamerája előtt odaszúrt egyet a diósgyőrieknek, amikor a DVTK Ferencváros elleni sikeréről kérdezték, és ezt válaszolta: – Csodálkoztam, hogy ilyen futballal manapság meccset lehet nyerni, egy csapat beáll a saját kapuja elé, és győzni tud.

Amúgy az ilyen diadalok nem jellemzik a DVTK-t, az idegenbeli mutatója ugyanis egy győzelem és hét vereség ebben a bajnokságban, és ez a legrosszabb az NB I-ben. A borsodiak szerdán a Ferencváros otthonában aratták első győzelmüket vendégként (1–0), amivel tizenegy meccses idegenbeli vereségsorozatuknak vetettek véget, és először nem kaptak gólt. Vezetőedzőjük, Zoran Zekić vezetőedző további jó eredményeket vár, és akaratlanul is reagált Bognár György csipkelődésére a klub honlapján: – Sokat beszélhetünk taktikáról, filozófiáról, azonban a foci nagyon egyszerű játék: az eredmény a legfontosabb, a mi esetünkben ráadásul ez az egyedüli fontosságú dolog. Az első lépést megtettük, és minden meccs után erősebbek leszünk, azonban még néhány találkozóra szükségünk van ahhoz, hogy a játékosok igazán megismerjék egymást. Néha az a legegyszerűbb mérkőzés, amikor az utolsó játszik az első otthonában, mert senki nem vár semmit. Szerdán letettük a névjegyünket, most már mindenki figyelni fog ránk.

A Paks figyelt is, és aktívan, fölényben futballozva végig irányította a játékot. A jég a 32. percben tört meg: Bertus beívelése után Papp fejesét követően előbb Bognár próbált meg kapura lőni középen, 15 méterről, ezt Antal Botond még kiütötte, ám a kipattanót a lesen álló Papp Kristóf jó érzékkel pöccintette a kapuba – 1-0. Ha már van videóbíró, ezt a gólt biztosan nem adja meg a játékvezető, ám a VAR-ra Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a nyárig még várni kell. A 44. percben újabb furcsa gólt szerzett a Paks, Bertus jobbról tekerte be a labdát szögletből, amely a felugró Grozavot éppen csak érintve, irányváltoztatás nélkül kötött ki a jobb alsó sarokban – 2-0.

 

 

Zoran Zekić hármat is cserélt a második félidőre, többek között pályára küldte a Ferencváros elleni gólszerzőt, Asmir Suljićot is. Kissé aktívabb lett a Diósgyőr, ám továbbra is a Paks irányított. Ezért aztán szinte a semmiből jött a Diósgyőr szépítése: a hetvenedik percben egy ellentámadás végén Rács kapus buktatta a tizenhatoson belül Drazsicsot, Ivanovszki pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt – 2-1.

A Diósgyőr szemlátomást nagyon ácsingózott a döntetlennel járó egy pontra, derekasan iparkodott, a paksi térfélen zajlott többet a játék, de helyzetig nem jutott el. Így ezúttal nem hozott bravúrt, a Paks pedig a második félidőben visszavett a saját játékából, ám ez is elég volt neki a győzelemhez.

 

NB I 17. forduló

Szombat

Kisvárda–Mezőkövesd 0-0, Kisvárda, jv.: Berke.

Puskás Akadémia–Ferencváros 1-1 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Antal. Gólszerző: Slagveer (43.), illetve Uzuni (81.)

Újpest–Mol Fehérvár 0-5 (0-2), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Képrály. Gólszerző: Bamgboye (7., 20., Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)

Vasárnap

Budafoki MTE–MTK 2-2 (1-2), Promontor utca, jv.: Bogár. Gólszerző: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)

Paks–Diósgyőr 2-1 (2-0), Paks, jv.: Karakó. Gólszerző: Papp K. (32.), Grozav (öngól 44.), illetve Ivanovszki (11-esből 70.)

Bp. Honvéd–Zalaegerszeg, 18.00 (M4 Sport+)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.