A Budafok igent mondott a Bp. Honvéd halasztási kérelmére

Péntek délutánra ígért választ a Budafok a Bp. Honvédnak, hogy beleegyezik-e a kettőjük között november 7-re kiírt bajnoki mérkőzés elhalasztásába. A kispestiek a klubban történt tömeges fertőzés miatt kérték ezt az NB I újoncától, amely a sportszerűségre hivatkozva igent mondott, az új időpont pedig december 23-a.

2020. 11. 06. 17:17
null
20200823 Újpest Budafok labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, a Bp. Honvéd tegnap arra kérte a Budafoki MTE vezetőit, hogy halasszák el a november 7-én 17 órára kiírt bajnoki mérkőzésüket a labdarúgó NB I 10. fordulójában. Az indoklásban az szerepelt, hogy a kispestiek első keretében tizenöt játékos koronavírusos, a szakmai és az egészségügyi stábból nyolcan fertőződtek már meg, ráadásul a Magyar Futball Akadémián is húsz felett van azoknak a játékosoknak a száma, akik betegek vagy nemrég estek át a betegségen. A Budafok, amely pénteken délelőtt kapta meg írásban, hivatalosan is a kérelmet, már csütörtökön jelezte, hogy péntek délután ad választ.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

A klub ennek megfelelően vezetőségi ülést hívott össze, majd úgy döntött, hogy a sportszerűséget szem előtt tartva igent mond a Bp. Honvédnak, azaz hozzájárul a mérkőzés elhalasztásához. A BMTE az erről szóló, Mi tiszteljük az ellenfeleinket című közleményét ezzel zárja: „Klubunk álláspontja szerint a jelenlegi nehéz helyzetben különösen fontos példát mutatni sportszerűségből és egymás tiszteletéből. A sportnak többről kell szólnia, mint pusztán bajnoki pontokról, hiszünk abban, hogy vannak fontosabb értékek, amelyeket a BMTE képvisel és közvetít. Klubunk a Budapest Honvéd fertőzött játékosainak és stábtagjainak mielőbbi gyógyulást kíván.”

A két klub a találkozó új időpontjában is megállapodott. Szűk volt a mozgástér, mert kizárólag a Magyar Labdarúgó-szövetség által kijelölt pótnapok közül lehetett választani, ráadásul a Budafoknak már van egy elhalasztott mérkőzése – az 5. fordulóban elmaradt, Ferencváros elleni meccset január 27-én játsszák le –, így december 23-án kerül sor a Budafok–Honvéd bajnokira.

Mint ismeretes, korábban az Újpest hasonló kéréssel fordult az MTK-hoz, amely nemet mondott, emiatt a lilák az előző fordulóban ifjúsági játékosokat is bevetve pályára léptek, és 4-0-ra kikaptak. Hétfőre azonban az MLSZ-nek leadott huszonötös keretből csak két labdarúgónak lett negatív a koronavírustesztje, ráadásul az U19-es együttesből is többen megbetegedtek. A következő ellenfél, a Diósgyőr sem ment bele a halasztásba, ezért az Újpest közölte, nem tud kiállni a november 6-ára kiírt találkozóra, ezért el sem utazik Diósgyőrbe, az MLSZ pedig a három pontot játék nélkül a DVTK-nak adta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.