City-káprázat, Barca-blamázs, Willi Orbán-gól

2019. 09. 23. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombameglepetés született a spanyol bajnokság ötödik fordulójában. A címvédő Barcelona 2-0-ra kikapott Granadában, öt forduló alatt csak hét pontot szerzett, erre az 1994–95-ös szezon óta nem volt példa.

La Liga, 5. forduló, érdekesebb eredmények: Granada–Barcelona 2-0, Atlético Madrid–Celta Vigo 0-0, a Sevilla–Real Madrid mérkőzés lapzártánk után ért véget. Az élcsoport állása: 1. Granada 10 pont, 2. Sevilla 10, 3. Real Sociedad.

Az első tizennyolc percben öt, a második félidőben további három gólt szerzett a Manchester City a Watford ellen, a 8-0-s győzelemből három találattal vette ki a részét. Előnyről bukott el az előző idény BL-döntőse, a Tottenham a Leicester ellen. Váratlan vereséget szenvedett a Manchester United, a Chelsea otthonában tudott nyerni a Liverpool.

Premier League, 6. forduló, érdekesebb eredmények: Manchester City–Watford 8-0, Leicester–Tottenham 2-1, West Ham–Manchester United 2-0, Chelsea–Liverpool 1-2. Az élcsoport állása: 1. Liverpool 15 pont, 2. Manchester City 13, 3. Leicester 11.

Tovább menetel a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig. A magyar válogatott kapusa hibátlanul védett, a honosított középhátvéd fejelte csapata első gólját a Werder Bremen ellen 3-0-ra megnyert találkozón. A liga másik két magyarja, a Freiburg szélsője, és a Mainz csatára, sem játszott a hét végén.

Bundesliga, 5. forduló, érdekesebb eredmények: Werder Bremen–RB Lei­pzig 0-3, Bayern München–Köln 4-0, Frankfurt–Dortmund 2-2. Az élcsoport állása: 1. RB Leipzig 13 pont, 2. Bayern München 11., 3. Freiburg 10.

Hátrányból fordítva hozta a kötelezőt a Juventus a Hellas Verona ellen, szerezte a címvédő győztes gólját. A nyáron kinevezett új edző, Antonio Conte irányításával az Inter nyerte meg a Milan elleni városi derbit.

Serie A, 4. forduló, érdekesebb eredmények: Juventus–Hellas Verona 2-1, Milan–Inter 0-2, Lecce–Napoli 1-4. Az élcsoport állása: 1. Internazionale 12 pont, 2. Juventus 10, 3. Napoli 9.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.