Cristiano Ronaldo újra az Ajax legjobbjai ellen

Az ötszörös aranylabdást a döntőben az is motiválja, hogy a BL-ben a Juventusszal a negyeddöntőben az amszterdamiak ellen bukott el.

Fábik
2019. 06. 08. 17:30
Netherlands vs England
Quincy Promes remek csere volt Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda Portugália Hollandiával játssza a Nemzetek Ligája döntőjét vasárnap este Portóban (20.45, tv: M4 Sport, Sport1), miután a második, csütörtök éjszakába nyúló előddöntőben a hollandok hosszabbítás után 3-1-re legyőzték az angolokat. A szigetorszá­giak szövetségi kapitánya, Gareth South­gate meglepetésre nem jelölte a kezdőcsapatába a szombati Bajnokok Ligája-döntőben szerepelt Liverpool- és Tottenham-játékosokat, így és Joe Gomez, valamint Dan­ny Rose, Dele Alli és Eric Dier is a kispadra került, igaz, Henderson, Kane és Alli menet közben beszállt a játékba. A hollandoknál ugyanakkor a BL-győztes Liverpoolból és Georginio Wijnaldum végig a pályán volt.

Az eseménydús találkozón az angolok szerezték meg a vezetést a 32. percben 11-esével, Matthijs de Ligt – aki a büntető előtt buktatta a Manchester United csatárát – a 73. percben szöglet után fejjel egyenlített, a hosszabbításban pedig a csereként beállt Quincy Promes lett a főszereplő. A 97. percben a Sevilla csatárának lövése Kyle Walker lábáról került be a kapuba – öngól –, a 114. percben viszont az angolok hatalmas védelmi hibáját büntetve már Promes lett a gólszerző.

Így a Southgate-csapatnak a bronzmeccs maradt a svájciakkal (vasárnap, 15.00, tv: Sport1), a hollandok szakvezetője, Ronald Koeman pedig már a portugálok elleni döntőre tekinthetett előre. Nem tagadta, hogy az elődöntőben a svájci kapuba háromszor is betaláló miatt fáj a feje, mert olykor lehetetlen ellene hatékonyan védekezni.

Quincy Promes remek csere volt
Fotó: MTI/EPA

Az ötszörös aranylabdást a döntőben az is motiválja, hogy a BL-ben a Juventusszal a negyeddöntőben az Ajax Amsterdam ellen bukott el, s De Ligt, Daley Blind, Frenkie de Jong és Donny van de Beek sokat tett az olasz bajnok kiejtéséért. A portugáloknak rossz hír, hogy Pepe nem játszhat a döntőben, miután a veterán védő az elődöntőben lapockatörést szenvedett.

Mivel kontinensünk négy erős válogatottja a Nemzetek Ligája portugá­liai végjátékában érdekelt, az Eb-selejtezők programjában most „szegényebb” a kínálat. Ám a péntektől keddig tartó meccs­dömpingben ötven találkozót játszanak – vasárnap egyet sem, éppen az NL miatt –, és ezekből azért néhányat illik kiemelni. Egy olyan mérkőzést rendeznek, amelyen két százszázalékos, hatpontos csapat találkozik: a H csoportban a világbajnok franciák ma a törökökkel idegenben, Konyában találkoznak (20.45, tv: Sport1). Az első helyezett fogadja a másodikat hétfőn az F csoportban Madridban a spanyol–svéd (20.45, tv: Sport1), a G csoportban pedig Varsóban a lengyel–izraeli (20.45, Sport2) összecsapáson. A J csoportban a hatpontos olaszokra két kemény meccs vár, ma a görögök ellen Athénban játszanak (20.45, Sport2), kedden pedig Torinóban a bosnyákokkal (20.45, Sport1), vagyis a csoport második és harmadik helyezettjével is megmérkőznek.

Pénteki eredmény a D csoportban: Grúzia–Gibraltár 3-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.