A Fradi könnyen kényszerítette térdre az Újpestet a derbin

A labdarúgó NB I 19. fordulója derbivel zárult, amely sok szempontból méltatlan volt a saját hagyományaihoz. A Ferencváros ennek ellenére 4-0-ra kiütötte az Újpestet idegenben, a lilák ezzel és a Budafok győzelmével az utolsó előtti helyre csúsztak vissza.

2021. 02. 03. 21:52
null
Budapest, 2021. február 3. Az újpesti Junior Tallo (k) és a ferencvárosi Marcel Heister (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. február 3-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A derbi előtt kérdezte az egyik kereskedelmi rádió Berta Csabát, az Újpest ügyvezetőjét a csapat helyzetéről, és a vezető kerek-perec kimondta: könnyen előfordulhat, hogy ennek a bajnokságnak részükről kiesés lesz a vége. Nem beszélt tehát mellé, hiszen a lilák valóban szorult helyzetbe kerültek. Az idén két meccsen nyolc gólt kapva két vereséggel kezdtek, és most egy várhatóan kissé felbőszült Ferencvárost láttak vendégül, hiszen a Fradi sem folytatta fényesen a bajnokságot.

Junior Tallo hiába küzdött nagyot a ferencvárosi védőkkel
Fotó: Mirkó István

 

A derbi első bő húsz perce kapkodó, pontatlan, rengeteg hibával tarkított játékot hozott. Az Újpest valamivel élénkebb volt, érződött, hogy számára létfontosságú minden pont, ám csak egy-két kisebb helyzetig jutott. Ezeket leszámítva pedig rossz passzok, elképzelés nélkül előrerugdosott labdák jellemezték a találkozót. A Ferencváros a 24. percben jutott először a gól lehetőségéhez, és ekkor vezetést is szerzett: Isael lövését Banai védte, majd a felperdülő labdát Pauljevics – Uzuni szorításában – kis híján a saját kapujába fejelte, de Banai visszaért a gólvonalra, és mentett. Az újpesti kapus szerencsétlenségére azonban pontosan Isael elé paskolta a labdát, a brazil pedig jobbal a kapuba lőtt – 0-1.

 

A derbi színvonala ettől nem lett magasabb, a szünet után pedig a lilák még segítettek is a Fradinak: a 47. percben Isael jobb oldali szöglete után a menteni igyekvő Junior Tallo az öt és felesen belülről a saját kapujának a jobb oldalába csúsztatta a labdát – 0-2.

 

Negyedórán keresztül lötyöghetett a Fradi, mert a házigazdákat szemlátomást megviselte a szerencsétlen gól. Ezután viszont összeszedték magukat, és jó időre a vendégek térfelére tudták korlátozni a játékot, de komoly veszélyt nem jelentettek. Egymást követték a rosszabbnál rosszabb megoldások, és egy vicces góllal növelte az előnyét a Ferencváros: a 75. percben Uzuni ügyetlenkedett a hazai kapu előtt, Boli elvitte a labdát, amelybe Banai is beleért, majd Uzuni egy méterről a hálóba lőtt, a védők csak nézték, mi történik – 0-3. A 89. percben a csereként beállt Vécsei lőtt húsz méterről egy elé kerülő labdát – 0-4.

Nagyon gyenge futballt hozott ez a derbi, a Fradi legalább a három pontnak örülhetett, és így vasárnap már 13 pont előnnyel várja a Mol Fehérvárt. Mivel a Budafok a másik esti meccsen legyőzte a Zalaegerszeget, egy ponttal megelőzi a tabellán az Újpestet, amely kieső helyre csúszott vissza. Az ügyvezetőnek a jelek szerint igaza volt.

 

NB I, 19. forduló

Kedd

Kisvárda–MTK 0-2 (0-1), Kisvárda, jv.: Káprály. Gólszerző: Schön (39.), Varga (52.)

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 0-0, Mol Aréna Sóstó, jv.: Erdőss.

Szerda

Puskás Akadémia–Diósgyőr 2-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Kiss T. (24.), Plsek (11-esből 53.)

Bp. Honvéd–Paks 1-1, Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Antal. Gólszerző: Balogh N. (56.), illetve Ádám M. (49.)

Budafok–Zalaegerszeg 3-1 (1-0), Budafok, Promontor utca, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Zsóri (39.), Kovács D. (tizenegyesből 49., 51.), illetve Lesjak (80.)

Újpest–Ferencváros 0-4 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Iványi. Gólszerző: Isael (24.), Junior Tallo (öngól 47.), Uzuni (75.), Vécsei (89.)

A 19. forduló után a tabellán ez a sorrend: 1. Ferencváros 46, 2. Mol Fehérvár 33, 3. Puskás Akadémia 30, 4. MTK 29, 5. Kisvárda 28, 6. Paks 26, 7. Mezőkövesd 25, 8. Zalaegerszeg 25, 9. Bp. Honvéd 22, 10. Budafok 20, 11. Újpest 19, 12. Diósgyőr 14.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.