Egy pont jutott a tartalékos Real Madridnak a rangadón

Az esti Atlético Madrid–Barcelona-meccs előtt is akadt rangadó a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, hiszen a kör előtt második Villarreal a negyedik Real Madridot fogadta. Az összecsapás 1-1-re végződött, így a két gárda között maradt a két pont különbség.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartalékosan lépett pályára a Real Madrid: sérülések és betegségek miatt többek között Sergio Ramos, és Luka Jović sem állhatott Zinédine Zidane vezetőedző rendelkezésére. A csapatkapitány Ramost a spanyol válogatott németek elleni kiütéses, 6-0-s sikerrel zárult keddi Nemzetek Ligája-mérkőzés első félidejében kellett lecserélni, a diagnózis combhajlítóizom-sérülés, a védő nem játszhat szerdán az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-találkozón sem. A Real számára az is rossz előjel volt, hogy a legutóbbi bajnoki fordulóban 4-1-re kikapott Valenciában, ellenben a Villarreal bizakodva léphetett pályára, mert a legutóbbi négy tétmeccsét megnyerte.

Mindezek ismeretében váratlan volt, hogy már a második percben, a 105. másodpercben vezetett a Real Madrid. Carvahal jobb oldali beadását Marianio Díaz befejelte a hazai kapuba. Az asszisztens ugyan lest jelzett, de Lucas Vázquez nem avatkozott be a játékba, a bíró pedig a VAR segítségét igénybe véve megadta a gólt. A Villarreal főleg a második félidő közepén nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, és a 76. percben siker koronázta erőfeszítéseit. Courtois rossz ütemben mozdult ki a kapujából, az ötös jobb sarka előtt elhúzta Chukwueze lábát, a jogos 11-est pedig Gerard Moreno értékesítette, a jobb alsó sarokba lőtt, és ezzel be is állította az 1-1-es végeredményt.

La Liga, 10. forduló:

péntek:

Osasuna–Huesca 1-1

szombat:

Levante–Elche 1-1

Villarreal–Real Madrid 1-1

Sevilla–Celta Vigo 4-2

Atlético Madrid–Barcelona 21.00

vasárnap:

Eibar–Getafe 14.00

Cádiz–Real Sociedad 16.15

Granada–Real Valladolid 18.30

Alavés-Valencia 21.00

hétfő:

Athletic Bilbao–Real Betis 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.