Egyetlen győzelemre került az olimpiai kvótától a válogatott

Letudta a „kötelezőt”, 20-7-re megnyerte női vízilabda-válogatottunk a Franciaország elleni negyeddöntős mérkőzését a Triesztben megrendezett olimpiai kvalifikációs tornán. Szombaton a házigazda Olaszország lesz pólósaink ellenfele a kvótáért zajló elődöntőben.

Magyar Nemzet
2021. 01. 22. 17:14
vízilabda válogatott
Fotó: Insidefoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki, görögök elleni váratlan vereség és az akadozó támadójáték után a negyeddöntőre sikerült összeszednie magát női vízilabda-válogatottunknak, és már az első pillanatól kezdve irányította a mérkőzést. Keszthelyi Rita három és Vályi Vanda egy találatával perceken belül 4-0-ra vezetett a magyar csapat, és ugyan a franciák később két találatra feljöttek, de a nagyszünetre visszaállt a négygólos különbség.

Sőt, a nagyszünetet követően még inkább érvényesült csapatunk dominanciája, főleg mert a negyedik játékrészre kifulladt a francia válogatott, a mieink nyolc találatára mindössze két góllal válaszolt, így alakult ki végül a 20-7-es végeredmény. A magyar együttes legeredményesebb gólszerzője ismét Keszthelyi volt öt találattal. A franciáknál nem kapott lehetőséget a Szentesen nevelkedett kapus, Gaál Csenge.

Franciaország–Magyarország 7-20 (2-4, 1-3, 2-5, 2-8)

A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Garda, Leimeter, Szilágyi, Gurisatti és Rybanska 2-2, Vályi és Szücs 1-1.

Szombat este, a már olimpiai kvótáért folyó mérkőzésen az olasz vízilabda-válogatottal találkozik csapatunk. A házigazda magabiztosan menetelt az elődöntőig, fölényes győzelmei mellett mindössze az A csoport slágermeccsén, a hollandok ellen torpant meg, ahol 7-7-es döntetlen született. A magyar válogatott elleni elmúlt öt mérkőzésén viszont negatív a mérlege, két siker mellett három vereségben volt része. De minden alkalommal szoros összecsapásokat hozott e két csapat találkozója, legtöbbször egy gólon múlott a győzelem, így volt legutóbb is, amikor a 2019-es világbajnokság negyeddöntőjében 7-6-os magyar siker született. Hasonló végeredménnyel most sem lehetnénk elégedetlenek, ők feltehetően igen, hiszen hatalmas csapást jelentene az olaszoknak, ha nem jutnának ki a tokiói olimpiára. Válogatottunkhoz hasonlóan ők is ott voltak a 2004 óta megrendezett ötkarikás játékok mindegyikén, ráadásul Athénban arany-, a 2016-os riói olimpián ezüstérmet szereztek.

– A görögök elleni meccsből nem következtetnék az olaszok ellenire, bízom benne, hogy még egyszer nem tudunk ugyanúgy játszani – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány. – A lányokkal megbeszéltük, hogy a tétmérkőzés nélkül eltelt tíz hónap után a görögök ellen benne volt a vereség a pakliban. Az elmúlt évek egymás eredményeiből sem vonnék le semmilyen következtetést, de a holland–olasz meccsen láttuk, hogy az ellenfelünk sem éppen a csúcsformáját futja. Az olaszok természetesen a hazai pálya előnyét élvezik, huszonöt százalékkal jobban kell játszanunk, hogy meg tudjuk verni őket. Képesnek tartom a válogatottat arra, hogy megugorja ezt a magasságot, ezért dolgoztunk keményen az elmúlt időszakban. Nem kérdés, hogy nehéz lesz, de mindenre felkészültünk, nem féltem a csapatot!

korábban:

Görögország–Szlovákia 22-3 (4-1, 5-0, 7-2, 6-0)

később:

Olaszország–Izrael 15-6 (3-0, 3-1, 7-1, 2-4)

Hollandia–Kazahsztán 19-6 (5-1, 4-2, 4-0, 6-3)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.