időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Elszenvedte első vereségét válogatottunk a kvalifikációs tornán

Magyar Nemzet
2021.01.21. 15:10

Két győzelmet követően elszenvedte első vereségét a női vízilabda-válogatott, amely 5-8-ra kapott ki Görögország ellen a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna csütörtöki játéknapján.

Ahogy az várható volt, két győzelemmel a háta mögött vágott neki a csoportelsőségért folytatott összecsapásnak a magyar és a görög pólócsapat is. Válogatottunk jobb gólkülönbségének köszönhetően az élről várhatta a találkozót.

E két együttes összecsapásán általában sok gól születik, a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon például 13-10-re győztek Bíró Attila tanítványai. Ehhez képest a csütörtöki meccs rengeteg lövéssel, de kevés találattal indult. Az első negyedben kettő (1-1), a nagyszünetig mindössze öt gól született, és a kezdeti magyar vezetést követően két büntetővel fordítani tudott Görögország (2-3).

A harmadik játékrészben először tudott két-, majd háromgólos előnyre szert tenni valamelyik csapat, sajnos ez nem a miénk volt (3-6). Pólósaink nehezen tudták megbontani a görögök védelmét és a pontosság is hiányzott a játékukból, ezért a zárónegyedben sem sikerült csökkenteni a különbséget, s végül 8-5-ös magyar vereséggel ért véget a meccs.

– Tizenegy hónap után ez volt az első érdemi mérkőzésünk, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy fásultak voltunk, pontatlanok, a támadásaink nem sikerültek, az emberfórokat nem úgy játszottuk meg, ahogy azt elterveztük. A görögök nem okoztak meglepetést, jól csinálták, amit tudnak. A baj az volt, hogy nálunk nem akadt jó egyéni teljesítmény. Nyilván ezt alaposan át fogjuk beszélni, mert ez nagyon kevés – olvasható Bíró Attila szövetségi kapitány értékelése a Magyar Vízilabda-szövetség honlapján.

Válogatottunk így négy pontjával a B csoport második helyén végzett. Negyeddöntős ellenfele Franciaország lesz, amely az A jelű négyesben a harmadik helyen zárt. A mérkőzést pénteken – várhatóan – 14 órától rendezik meg.

Magyarország–Görögország 5-8 (1-1, 1-2, 1-3, 2-2)

A magyar csapat gólszerzői: Szűcs, Vályi, Illés, Gurisatti, Keszthelyi 1-1

TOVÁBBI PROGRAM

A csoport:

Hollandia–Franciaország 15-6 (8-2, 1-2, 3-2, 3-0)

Olaszország–Szlovákia 26-4 (6-1, 7-0, 5-2, 8-1)

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 5 pont (52-17), 2. Hollandia 5 (44-15), 3. Franciaország 2 pont, 4. Szlovákia 0

B csoport:

Izrael–Kazahsztán 20.00

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.