Eldőlt Vettel sorsa, a világbajnok marad a Formula–1-ben

Csütörtök délelőtt hivatalos lett, ami már benne volt a levegőben: a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jövőre a Racing Pointból átalakuló Aston Martin csapatánál folytatja Formula–1-es pályafutását.

2020. 09. 10. 9:38
Italian Grand Prix
Formula One F1 - Italian Grand Prix - Autodromo Nazionale Monza, Monza, Italy - September 3, 2020 Ferrari's Sebastian Vettel puts on a protective face mask ahead of the Italian grand prix REUTERS/Jennifer Lorenzini - RC2ZQI9YI5KF Fotó: Jennifer Lorenzini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Racing Point mexikói pilótája, Sergio Pérez szerdán maga jelentette be, hogy jövőre már nem erősíti jelenlegi csapatát; szeretne a Formula–1-ben maradni, de egyelőre nincs B terve arra nézve, hogy ez miként valósulhat meg. Az már hetek óta szóbeszéd tárgya volt, hogy a Ferraritól ugyancsak nem önszántából távozó Sebastian Vettel éppen a Racing Pointból jövőre átalakuló Aston Martinhoz tart; a kérdés csak az volt, hogy a tulajdonos Lawrence Stroll Pérezt vagy a saját fiát, Lance Strollt cseréli-e le. Utóbbi sem ügyetlen pilóta – a múlt hét végén harmadik lett az Olasz Nagydíjon, és akár nyerhetett is volna Monzában –, de a szakértők a Vettel, Pérez duót ütőképesebbnek látták volna. S miután szerdán eldőlt, hogy a mexikói versenyző távozik, attól a perctől borítékolni lehetett, hogy Vettel viszont érkezni fog, és ez csütörtökön reggel hivatalos is lett.

„Örülök, hogy végre megoszthattam ezt az izgalmas hírt a jövőmről. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy 2021-ben az Aston Martin pilótája leszek. Ez egy új kaland számomra, egy igazán legendás autóipari céggel. Lenyűgöztek a csapat által idén elért eredmények, és úgy gondolom, hogy a jövő még szebbnek tűnik” – idézte a 33 éves pilótát a sorozat hivatalos honlapja egy nappal a mugellói Toszkán Nagydíj előtt, amely a Ferrari 1000. versenye lesz a Formula–1-ben. Sebastian Vettel 2015 óta erősítette a Ferrarit. Pályafutása során 249 futamon állt rajthoz és 53 alkalommal diadalmaskodott, még a Red Bull pilótájaként 2010 és 2013 között sorozatban négy vb-címet nyert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.