Eligazol, majd szobrot kap a Manchester City játékosa

A 34 éves spanyol David Silvát tíz évvel ezelőtt igazolták a Valenciától. 14 trófeával távozik a klubtól.

Forrás: MTI2020. 08. 17. 21:11
Silva, David
David Silva, Manchester City játékosa ünnepel a trófeával a Brighton elleni bajnoki labdarúgómérkõzés után Brightonban 2019. május 12-én. A Manchester City 4-1-re gyõzött, és megszerezte hatodik bajnoki címét. Fotó: MTI/EPA/James Boardman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szobrot kap a Manchester City labdarúgó-stadionja előtt David Silva, aki tíz év után 14 trófeával távozik a klubtól.

- A szobor örökké emlékeztetni fog azokra a csodálatos pillanatokra, amelyeket David adott nekünk, nemcsak hihetetlen labdarúgóként, hanem inspiráló nagykövetként, aki mindig méltósággal képviselte ezt a klubot – mondta hétfőn Kaldun al-Mubarak, a Manchester City elnöke.

Az alkotást az Etihad Stadion előtt állítják majd fel, ahol szobrot kap a tavaly távozott, és a visszavonulását hétfőn (ma) bejelentő belga Vincent Kompany is.

A Cityvel négy angol bajnoki címet szerzett a spanyol
Fotó: MTI/EPA/James Boardman

A 34 éves spanyol David Silvát tíz évvel ezelőtt igazolták a Valenciától. Az angol együttesben 436 mérkőzésen lépett pályára, a bajnokságot négyszer, az FA Kupát kétszer, a Ligakupát ötször, az angol szuperkupát (Community Shield) háromszor nyerte meg. A Bajnokok Ligájában klubrekorderként hetven alkalommal szerepelt.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok támadójátékos utolsó mérkőzése a francia Olympique Lyon elleni BL-negyeddöntő volt szombaton. Egyelőre nem jelentette be, hol fog játszani a következő szezonban, de a Lazio állítólag három idényre szóló szerződést kínált neki.

Silváról egy edzőpályát is elneveznek majd a manchesteri klubnál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.