Előző és elkerülő szegedi hadművelet

A Bajnokok Ligájában hazai pályán 2017 decembere óta veretlen magyar csapat a világválogatott minőségű játékoskerettel rendelkező Paris SG-t fogadja.

2020. 02. 16. 8:37
SG Flensburg-Handewitt - Paris St. Germain
Luka Stepančić tisztában van a párizsiak erényeivel Fotó: AXEL HEIMKEN Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége férfikézilabda-rangadóját Szegeden játsszák, a Bajnokok Ligájában hazai pályán 2017 decembere óta veretlen magyar csapat a világválogatott minőségű játékoskerettel rendelkező Paris SG-t fogadja (tv: vasárnap, 17.00, Sport 1). A húszpontos Barcelona mögött mindkét alakulat tizen­nyolc pontot szerzett eddig a BL-csoportkörben, a jelenleg a második helyen álló PSG az ősszel hazai pályán ­30-25-re legyőzte a magyar csapatot. Vagyis pontazonosság esetén egy esetleges minimum hatgólos szegedi siker a magyarok felé billenti a mérleg nyelvét.

Luka Stepančić az előző idényben a PSG játékosa volt, az Eb-ezüstérmes jobbátlövő a nyáron igazolt Szegedre, s ha valaki, ő testközelből ismerheti a holnapi ellenfelet. – Remek játékosok alkotják a PSG keretét, Luka és Nikola Karabatić, Mikkel Hanssen, Sander Sagosen, Luc Abalo egyedül is képes eldönteni egy-egy meccset.

A franciák is szeretnék feledtetni a tavalyi gyengébb BL-szereplést – nyilatkozta a 29 éves játékos a szegedi klubhonlapnak.

Luka Stepančić tisztában van a párizsiak erényeivel
Fotó: Europress/AFP

Nemcsak a második hely a tét a Szeged-PSG meccsen a Bajnokok Ligája A csoportjában, hanem az is, vajon a kölni Final Four felé vezető úton összekerül-e a két magyar csapat, a Veszprém és a Szeged. Ha a Szeged másodikként zár a csoportjában, akkor a B csoport hatodik helyezettjével játszhat a legjobb nyolc közé jutásért. Ez nem jelenthet gondot, a papírforma alapján az A csoport harmadik helyezettje, minden bizonnyal a Montpel­lier várna rá a Final Fourba jutásért.

Ám, ha a Szeged nem tud a PSG elé kerülni, akkor az alacsonyabban rangsorolt csapatok elleni sikeres nyolcaddöntő után összekerülhet a két magyar csapat. Nagy valószínűség szerint a másik csoport második helyezettje, jelen állás szerint a Veszprém elleni csata dönti el, melyik magyar csapat jut be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Dán óriás Veszprémben

A következő két szezonban a Telekom Veszprémet erősíti a világbajnok dán balátlövő, Nikolaj Markussen. A dán Bjerringbro-Silkeborgtól érkező, 212 centiméter magas, 31 éves játékos kétéves szerződést írt alá a magyar bajnokcsapathoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.