Eltűntek a brazíliai hősök

Már javában tart az Eb-selejtező-­mérkőzések dömpingje, jövő keddig tart a nagyüzem. A sűrű program mellett nem mehetünk el szó nélkül a szerdán lejátszott Németország-Argentína barátságos meccs mellett. Ez volt az első alkalom, hogy a 2014-es világbajnok német csapat egyik tagja sem szerepelt a Nationalelfben. Lezárult egy korszak a német futballban? Manuel Neuernek erről más a véleménye.

2019. 10. 11. 15:09
Germany vs Argentina
Joachim Löw bátran foglalkoztatja Julian Brandtot (10-es), az új hullám képviselőjét Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Kramer – Müller, Kroos, Özil – Klose. Nem ­rossz névsor, Joachim Löw szövetségi kapitány ezt a kezdőcsapatot küldte pályára 2014. július 13-án a riói Maracana Stadionban az Argentína elleni világbajnoki döntőn. A minőségi futballisták jelentős része ma is aktív, csak Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger és Miroslav Klose vonult vissza, a többieket elviekben beválogathatta volna Löw az argentinok elleni barátságos mérkőzésre, de erre nem került sor. sérült, Jerome Boateng, Mats Hummels és nem fér bele Löw elképzeléseibe, Benedikt Höwedes a fiatalítás áldozata lett. Mesut Özil lemondta a válogatottságot, miután rengetegen támadták az Erdogan török elnökkel készített közös fotója miatt. ­Christoph Kramert nem hívta meg a kapitány. A vb-döntő győztes góljának szerzője, Mario Götze árnyéka önmagának, a gólt előkészítő Andy Schürrle sem élvezi a bizalmat. ­Manuel Neuer helyzete speciá­lis: Löw döntése értelmében a Barcelonában remeklő Marc ­André Ter Stegen védett az argentinok ellen, ám továbbra is Neuer az első számú opció a kapusposzton, a Bayern portása még hosszú évekre tervez a válogatottban.

Joachim Löw bátran foglalkoztatja Julian Brandtot (10-es), az új hullám képviselőjét
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A korszakváltás látványos, alaposan kicserélődött a Nationalelf kezdőcsapata. A maiak szerdán 2-2-re végeztek az argentinokkal.

Pályán a világ- és az Európa-bajnok

A mai Eb-selejtezőkön nem várható eget rengető meglepetés, a címvédő Portugália Luxemburg ellen vehet lendületet a sorozat hajrájára. Kérdés, hogy a 2016-os Eb – azóta jelentősen visszaesett – meglepetéscsapata, az izlandi válogatott mire megy a ­Kylian Mbappét és Paul Pogbát is nélkülöző világbajnok franciák ellen.

Eb-selejtezők, csütörtöki eredmények: C csoport: Fehéroroszország-Észtország 0-0, I csoport: Kazahsztán-Ciprus 1-2. A pénteki program: B csoport: Portugália-Luxemburg, Ukrajna-Litvánia. H csoport: Andorra-Moldova, Izland-Franciaország (tv: Sport 2), Törökország-Albánia. Minden mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.