Élve boncolták az OSC-t

A férfivízilabda BEK/Bajnokok Ligája kétszeres győztese, az OSC a sorozat nyolcszoros bajnokát, a földkerekség legeredményesebb pólóedzője, a horvát Ratko Rudics dirigálta olasz Pro Reccót fogadta.

Ch. Gáll András
2019. 12. 05. 7:06
null
Kovács Gergő (balra) szigorú őrizetben Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfivízilabda BEK/Bajnokok Ligája kétszeres győztese, az OSC tegnap a sorozat nyolcszoros bajnokát, a földkerekség legeredményesebb pólóedzője, a horvát Ratko Rudics dirigálta olasz Pro Reccót fogadta a Nyéki Imre uszodában. Az orvosegyetemiek legutóbb 1979-ben diadalmaskodtak, még a nemrégiben elhunyt, boldog emlékezetű Szívós István vezérletével, a Recco legutóbbi elsősége 2015-ből datálódik. Az elmúlt években igencsak megerősödött az újbudai gárda, olyannyira, hogy a tegnapi összecsapás előtt egy ponttal megelőzte az olasz sztárcsapatot a BL B csoportjában.

Kovács Gergő (balra) szigorú őrizetben Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A győzelem a célunk, mi más is lehetne – mondta fél órával a kezdés előtt Vad Lajos, a házigazda szakvezetője. – Agresszív játékkal megzavarhatjuk az egyénileg nagyobb nevekből álló ellenfelet, akkor nyerhetünk, ha egységes játékkal, csapatként múljuk felül

Di Fulvióékat.

Nem véletlenül hangzott el a világbajnok játékos neve, Di Fulvio késhegyre menő harcot vív a ferencvárosi Varga Dénessel a Total Waterpolo olasz szaklap szavazásán az év vízilabdázója címért, lapzártakor 113-111 volt a szakértői voksolás állása Dumi javára. A tegnapi találkozó után elmondhatjuk, a talján bombázó három góljával értékes segédpontokat szerzett a versenyben.

A meccset szédületes második félidejével 14-10-re (3-2, 3-3, 5-3, 3-2) simán megnyerte a Recco, ha úgy tetszik, igazolta félelmetes, az elmúlt két évtizedben kivívott hírét. Az OSC csak egyszer tudott egyenlíteni, 6-6-ra, de utána sebességet váltottak Mandićék, a hátralévő szakaszban 8-4-re jobbnak bizonyultak a szikrázóan kemény meccsen, amelyen brutalitásért Erdélyit és Aicardit is végleg, cserével kiállították. A vendégek ezzel megelőzték az OSC-t. A legtöbb gólt Mandić (5) és Di Fulvio (3), illetve Manhercz (4) és Prlainović (3) szerezte.

A B csoport másik meccsén: FTC–Mladost Zagreb (horvát) 14-5, ezzel a Fradi az élre állt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.