Szó szerint vérre ment a harc az Eurokupa döntőjében

A Szolnoki Dózsa nyerte a második számú férfi vízilabda-kupasorozatnak számító Eurokupa idei kiírását, miután a finálé szombati visszavágóján ötméteresekkel legyőzte az OSC csapatát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 17:55
Eurokupa
Az ünneplő Dózsa Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok várhatta nyugodtabban az Eurokupa döntőjének a második felvonását, ugyanis háromgólos előnybe került az első meccsen, 14-11-re nyert az OSC ellen a Tisza-parton.

A visszavágó is a Dózsa kedve szerint kezdődött, ugyanis az OSC fórjai sorra kimaradtak, így a vendéggárda 2-0-ra elhúzott. A hazaiak még az első negyedben kiegyenlítettek, és ezután fej-fej mellett haladtak a felek, a nagyszünetben 5-5-öt mutatott az eredményjelző, ami továbbra is a szolnokiaknak kedvezett.

Nagy Viktor remekül teljesített a szolnokiak kapujában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A folytatás sok izgalmat tartogatott, és a medencében is nőtt a feszültség: egy párharc után az újbudai Burián Gergő vérző arccal mászott ki a vízből. Csapatának sem volt több szerencséje, a zárónegyed előtt nem tudott egy gólnál nagyobb előnybe kerülni. A hajrára azonban megrázta magát az OSC, és három perccel a lefújás előtt Erdélyi Balázs ötödször is megvillant, így a házigazda – először a meccsen – két góllal elhúzott, majd egy perccel később Hárai Balázs beállította a 11-8-as végeredményt.

Varga Dániel együttese ezzel ledolgozta háromgólos hátrányát, ezután hosszabbítás nélkül, büntetőpárbajba torkollott a párharc. A magabiztos szolnokiak mindegyik dobója sikerrel járt, az újbudaiak közül viszont senki sem tudott túljárni Nagy Viktor kapus eszén, így a Dózsa – története során először – negyedik magyar csapatként megnyerte az Eurokupát.

Az ünneplő Dózsa
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Eurokupa, döntő, második mérkőzés:

OSC–Szolnoki Dózsa 11-11 (2-2, 3-3, 2-2, 4-1, 0-3) – ötméteresekkel

gólszerzők: Erdélyi 5, Salamon 2, Burián, Sziládi, Tóth M., Hárai 1-1, ill. Konarik 4, Filipovics 3, Nagy Á. 2, Schmölz 1-1

A párharcot 25-22-es összesítéssel nyerte a Szolnok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.