Amerikai sztár vezetésével magyar bronzérem az Európa Kupában

Nagy bravúr volt már a négy közé jutás, csalódásként élként meg a vereséget az elődöntőben – így kezdte el a női kosárlabda Európa Kupában a bronzmeccset az Atomerőmű KSC Szekszárd. Újabb bravúr lett a vége, az WNBA-sztár DeWanna Bonner vezetésével a magyar együttes 68-55-re legyőzte a francia Carolo Basket együttesét, és ezzel övé lett a harmadik hely, ami a klub történetének a legszebb eredménye.

2021. 04. 11. 18:26
null
Fotó: MEKLIZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódottak voltak a szekszárdiak. A hazai rendezésű Európa Kupa Final Fourjában nem kerültek döntőbe, és úgy érezték, nyerhető meccsen kaptak ki az olasz Veneziától. A másfél perccel az utolsó dudaszó előtt triplányival vezető, majd ezt követően az utolsó négy dobását elrontó tolnai együttes közel állt a fináléhoz, de a végén a rutinosabb olaszok ünnepelhettek.

– Nüanszokon múlt, most is azt gondolom, két jól felkészült együttes egylabdás meccse volt – mondta szombaton Djokics Zseljko, a szekszárdiak edzője a Nemzeti Sportnak. – Többször visszanéztük a meccset, amelyen nem értettük a játékvezetők felfogását. Nyilvánvaló, hogy alkalmazkodnunk kell a fújáshoz, s leszögezem, nem a bíráskodás miatt kaptunk ki, ám a mezőnyben sok faultot elengedtek. Azt éreztem, hogy az utolsó tíz percben mi voltunk a kis hal, amelyet bekapott a nagy hal, a Venezia. A hajrában DeWanna Bonnert kilökték a pályáról, de nem fújtak, utána nekem technikait adtak, mert beléptem a játéktérre…

 

Studer Ágnes nagyszerűen irányította a Szekszárdot, és ponterős is volt
Fotó: Tóth Zsombor

 

A szerb szakember szerint padlóra került a csapata, de muszáj volt felállnia, hiszen vasárnap a harmadik helyért játszhatott. Az ellenfél a magyar válogatott, korábbi soproni kedvenccel, Yvonne Turnerrel felálló francia Carolo Basket volt, és eleinte úgy tűnt a Szekszárd kicsit még a padlón maradt. Az első negyedben eleinte vezetett, ám a franciák megrázták magukat, és elsősorban azzal szereztek 23-14-es vezetést a játékrész végére, hogy kevesebbet hibáztak. Ezt követően viszont elkezdett a tudásának megfelelően kosárlabdázni a magyar együttes. Zele Dorina, Studer Ágnes, Bálint Réka tripláival, DeWanna Bonner palánk alól szerzett pontjaival előbb sikerült egyenlíteni, majd fej fej mellett haladva a szünetre 36-35-ös vezetést szerezni.

Ennek azért volt jelentősége, mert a szekszárdiak elhihették, van keresnivalójuk annak ellenére, hogy az ellenfelet Euroliga-szintű játékosok is alkották, Turner mellett ilyen például Endene Miyem is, aki már az első félidőben 16 pontig jutott. A harmadik negyedben is folytatódott a jó játék, ekkor elsősorban DeWanna Bonner vette a hátára a magyar csapatot. A WNBA-sztár elsősorban betörésekkel szedte szét a franciák védelmét, és az utolsó negyed 56-47-es szekszárdi vezetéssel kezdődött. Kevés pont esett, viszont óriási küzdelem zajlott a pályán, de néhány perccel a lefújás előtt már lehetett tudni, hogy a magyar csapat nem engedi ki a kezéből a győzelmet: 68-55-re legyőzte a nála magasabban jegyzett Carolo Basketet, és ezzel a klub történetének a legnagyobb eredményét elérve, harmadik helyen végzett Európa második számú kupasorozatában.

Női Európa Kupa, bronzmérkőzés: Atomerőmű KSC Szekszárd–Carolo Basket (francia) 68-55 (14-23, 22-12, 20-12, 12-8). A Szekszárd pontszerzői: Bonner 25, Studer 15, McCall 10, Zele 6, Goree 4, Bálint és Friskovec 3-3, Skoric 2. A ValenciaVenezia-döntőt 82-81-re a Valencia nyerte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.