Az újabb bravúr elmaradt, a bronzért játszhat a Szekszárd

Megkezdődött Szekszárdon a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntője. A buborékot rendező hazai csapat az elődöntőben az olasz Reyer Veneziával találkozott, és szoros, izgalmas mérkőzésen 63-58-ra kikapott. Sajnos a szekszárdiak a hajrában többet hibáztak, így vasárnap csak a harmadik helyért játszhatnak.

2021. 04. 09. 19:09
null
DeWanna Bonnernek ezúttal nem ment a játék Fotó: Tóth Zsombor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó Final Fourt rendez Szekszárd: a női Európa Kupában utoljára 2005-ben rendeztek négyes döntőt. Talán mondani sem kell, a változás oka a koronavírus, az oda-visszavágós finálé helyett ebben a formában, biztonságos buborékban dől el, hogy melyik csapat nyeri a sorozatot, és melyik vehet át majd vasárnap érmeket.

Először természetesen az elődöntőkre került sor, az elsőt a buborék magyar házigazdája, a Final Fourba nagy meglepetésre bekerült Szekszárd az olasz Reyer Venezia ellen játszotta.

– Remek csapatról van szó, még csak egyszer kaptak ki ebben a szezonban – nyilatkozta az ellenfélről Zseljko Djokics, a szekszárdiak vezetőedzője. – Sokat futnak, sok átmeneti játékot játszanak, de remélem, hogy mi fogjuk kontrollálni a ritmust. Ami az elvárásaimat illeti, ezen a Final Fouron sok olyan játékos lép pályára, aki szerepelt már az Euroligában vagy a WNBA-ben. Nálunk nincs sok ilyen kosaras, számunkra ez tapasztalatszerzés lesz.

 

DeWanna Bonnernek ezúttal nem ment a játék
Fotó: Tóth Zsombor

 

A magyar csapat játékosainak nyilván sok erőt adott, hogy leghűségesebb szurkolóik, a Kadarka Brigád tagjai nyílt levélben tudatták, hogy velük vannak, mellettük állnak. Eleinte ez az erő nemigen látszott, mert mindkét csapat sok hibával kezdett, Studer Ágnes több mint két perc elteltével szerezte meg a mérkőzés első kosarát. Ezután viszont nagyon elkapta a fonalat a Szekszárd, Goree, Bonner és Friscovec is elhelyezett egy-egy triplát a gyűrűbe, és a hazai együttes hat és fél perc után 15-5-re elhúzott. Talán a nagy különbség meg is zavarta, ugyanis hibát hibára halmozott, az olaszok lépésről lépésre zárkóztak fel, és az első negyed 17-17-tel ért véget. Sajnos továbbra is az olaszoknak ment jobban, már nyolc pont előnyre is szert tettek a folytatásban, ám elsősorban Cyesha Goree-nak, valamint a hatalmas akaratnak köszönhetően a nagyszünetig a csapat visszajött két pontra. Sajnos az WNBA-sztár DeWanna Bonnernek nem ment a játék.

Belejött Zala Friscovec is, és nyoma sem volt már a zavarodottságnak a Szekszárdon, amely a második félidőben hamar visszavette a vezetést. Folyamatosan három-négy pont volt a hazai előny, ám a harmadik negyed végén megint becsúszott több hiba, kimaradtak tiszta helyzetek, és az utolsó játékrészre magyar szempontból 47-48-cal fordultak rá a csapatok. Izgalmasan alakult a negyed, hol az egyik, hol a másik vezetett, és a nagy izgalomban mindkét oldalon rengeteg lehetőség kimaradt. Az utolsó pillanatokban az olaszok voltak a nyugodtabbak, mondhatni, a rutin döntött, Bonnernek nem mentek be a dobásai, és így a Venezia nyert 63-58-ra, és jutott be a vasárnapi döntőbe, a Szekszárd a bronzéremért játszhat.

Női Európa Kupa, elődöntő: Atomerőmű KSC Szekszárd–Reyer Venezia 63-58 (17-17, 16-18, 14-13, 15-11). Legjobb dobók: Goree 13, Friskovec 12, Studer 10, illetve Howard 16, Anderson 14, Penna és Petronyte 10-10. A Carolo Basket és a Valencia elődöntője 20 órakor kezdődik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.