Ezúttal megálltunk 24 gólnál

Még mindig nehezen tudjuk megemészteni a vasárnapi 64-0-t a Koreai Köztársaság női pólósai ellen — ebből az alapállásból kiindulva kimondottan szórakoztató volt a Magyarország—Új-Zéland férfi-vízilabdamérkőzés a kvangdzsui világbajnokságon, amikor Märcz Tamás szövetségi kapitány legényei megkezdték menetelésüket. A 24-4-es eredmény kevésbé komikus, mint a 64-0, hiszen az ellenfélnek vízilabdára emlékeztető momentumai is akadtak, sőt négyszer be is vették Nagy Viktor, majd Vogel Soma hálóját. Az igazi vb-rajt szerda hajnalban 4 óra 10 perckor lesz Spanyolország ellen.

Ch. Gáll András
2019. 07. 16. 7:18
null
A kép csalóka, küzdelem nem volt, Angyal Dániel könnyen kikapcsolta a játékból Louis Clarkot Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valljuk be, a meccsleírásnak ezúttal sincs túl sok értelme, félidőben már 11-1-re vezettünk, minden mezőnyjátékos betalált az új-zélandi kapuba. Mivel Kardos Gergely kapust a világliga-szuperdöntőn vérzést okozó durvaság miatt egy válogatott meccsre eltiltották, de Kardos nem tagja a világbajnoki csapatnak, ezért helyette Pohl Zoltán töltötte le a büntetést. Így csupán két védővel játszottunk, de Új-Zéland ellen ezt a luxust is megengedhettük magunknak. A nagyszünetben Nagy Viktort váltotta a kapunkban. Így is megvolt a gólrekord, a magyar férfiak eddigi legnagyobb különbségű győzelme világbajnokságon a 2007-es melbourne-i 21-5 volt, akkor is Új-Zéland ellen.

Märcz kapitány mosolyogva értékelte a látottakat az M4 Sport televízió­nak: „Tetszett, hogy diktáltuk az iramot, hiszen akár fontos is lehet a majdani csoportelsőség szempontjából a gólkülönbség. Jól megoldottuk, hogy két hátvéddel hoztuk le a mérkőzést, sok mindenki felvállalta a védekező szerepet. Brusztos meccs volt, jól rea­gáltunk arra is, hogy számolatlanul adogatták a kiállításokat, odafigyeltünk az emberhátrányokban.

A külső körön könnyebben adják a kiállításokat, olyanok is kipontozódtak, akik nem szoktak – kielemezzük, hogy mi történt, miben kell még jobban odafigyelni. Hajszálra ugyanolyan különbséggel nyertünk, mint a spanyolok Dél-Afrika ellen. Nekik ugyanolyan volt a felkészülésük, mint nekünk, nem tudom, mi dönt majd közöttünk szerdán. Talán az, hogy ki akarja jobban a győzelmet, ki hibázik kevesebbet, ki lesz az, aki nem szalad bele csapdákba.”

Volt már egy csoportrangadó is, méghozzá az olimpiai bajnok Szerbia és a belőle kiszakadt Montenegró között. A szerbek – mivel a világliga megnyerésével már zsebükben az olimpiai kvalifikáció – otthon hagyták idősebb klasszisaikat, de a fiatalok is csipkedték magukat, és nem hagyták, hogy a legjobbjaikkal kiálló szomszédok legyőzzék őket. Apró kuriózum: a két csapatban összesen tíz olyan pólós játszott, aki a magyar ob I-ben keresi a kenyerét.

A kép csalóka, küzdelem nem volt, Angyal Dániel könnyen kikapcsolta a játékból Louis Clarkot
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Férfivízilabda, C csoport: Magyarország–Új-Zéland 24–4 (4–0, 7–1, 6–2, 7–1). Magyarország: Nagy V. – Varga D. 2, Jansik Sz. 2, Vámos 3, Hárai 1, Sedlmayer 1, Manhercz 3. Csere: Vo­gel (kapus), Mezei 2, Zalánki 4, Angyal 3, Bátori 3; Spanyolország–Dél-afrikai Köztársaság 23-3; A csoport: Szerbia–Montenegró 10-10, Görögország–Dél-Korea 26-2; B csoport: Horvátország–Ausztrália 14-4, Egyesült Államok–Kazahsztán 16-7; D csoport: Olaszország–Brazília 14-5, Németország–Japán 9-9.

Az éremtáblázatot – amelyen szombati diadalának köszönhetően egy történelmi pillanatig Magyarország állt az élen – most, már, három nap után a műugrószámokban taroló Kína vezeti hét arannyal és 1-1 ezüsttel és bronzzal a műúszásban (már ez a hivatalos elnevezés, nem a szinkronúszás) domináló Oroszország (3 arany, 1 ezüst), továbbá Ukrajna (1 arany, 1 bronz) előtt. Hazánk egy aranyával a negyedik, de ma hajnalban újra jön „Raso”, a Balatoni Cápa az olimpiai számban, 10 kilométeren. Női pólósaink pedig 2.50 órai kezdettel Kanadával meccselnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.