Fárasztó

Történt, hogy a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók Sanghajba utaztak világkupa-viadalra. Lassan ment a reptéri útlevélkezelés, s Burján Csaba besokallt a várakozástól.

2019. 12. 05. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Burján Csabának kis túlzással sikerült az, ami a magyar történelemben még senkinek: magára haragította Kínát. Ez persze legyen az ő baja, az azonban nem csak az ő gondja, hogy a másfél milliárd kínaiból egyet, illetve másik kettőt fölöslegesen megbántott. Történt, hogy a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók Sanghajba utaztak világkupa-viadalra. Lassan ment a reptéri útlevélkezelés, s Burján besokallt a várakozástól. Lőtt egy képet a tömegről, odapötyögte a közepére: „F*ckin China”, majd posztolta az Instagramon. Telibe talált. Amikor tudomást szerzett róla, Csang Csing Lina, a magyar válogatott kínai edzője lemondott. „Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára” – nyilatkozta a kínai CGTN televíziós társaságnak. Az edzőnő kissé túllőtt a célon, de Burján igazán gondolhatott volna rá és az apai ágon szintén kínai felmenőkkel bíró két olimpiai bajnok csapattársára, a Liu fivérekre, amikor unalmában jópofáskodni támadt kedve. Kész szerencse, hogy a Magyar Országos Korcsolyázószövetségben tudták, mi a teendő: Linától elnézést kértek, biztosították bizalmukról, és kérték, folytassa a munkáját; a magáról megfeledkezett sportolót pedig hazarendelték, s fegyelmi eljárást indítottak ellen. Néhány órával később Burján bocsánatot kért, nem így értette, a kimerítő utazásra kente a dolgot.

A pihent ötlet is lehet fárasztó. Avagy a fárasztó poén is pihentető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.