Ferencváros–Fehérvár rangadó az edzőkérdés árnyékában

A Ferencváros elszántan készül a Mol Fehérvár elleni mai, hazai nyolcaddöntőre a Magyar Kupában, hiszen Szergej Rebrov irányításával először szerezné meg az aranyérmet, amely az egyetlen igazi kihívás maradt a zöld-fehér klubnak az idényben. Más okból, de hasonlóan fontos a továbbjutás a Fehérvárnak is, ám a vendégeknél mégsem a ­kupameccs tűnik a legégetőbb kérdésnek, hanem az, hogy ki lesz az új vezetőedző. Szabics Imre, Thomas Doll, netán Robert Prosinečki?

2021. 02. 24. 7:46
null
20201031 Székesfehérvár MOL FEHÉRVÁR FC-FERENCVÁROSI TC NB I-es labdarúgó mérkőzés Fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: KOVACEVIC ADNAN (15) NIKOLIC NEMANJA (71) DIBUSZ DÉNES (90) DOS SANTOS TAVARES (22) Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs két egyforma mérkőzés, ezért biztos vagyok benne, hogy szerdán minden más lesz, mint legutóbb volt – utalt Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője arra, hogy csapata alig több mint két héttel ezelőtt, február 7-én hazai pályán 2-0-ra legyőzte a bajnokságban a Fehérvárt, amellyel ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kell megküzdenie. Abban mindenképpen igaza van az ukrán edzőnek, hogy más meccsre kell készülnie, hiszen azóta az ellenfélnél más edző irányít.

Márton Gáborral múlt héten bontott szerződést a Fehérvár, a csapat vezetését ideiglenesen Szalai Tamás másodedző vette át. Elsőre vele sem tudott kikecmeregni a gödörből a klub, amely 3-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőrtől az NB I-ben, így a fehérváriak a legutóbbi hat bajnokijukon ötször kikaptak, s mindössze egy pontot szereztek. – Ebben az idényben sajnos már csak a Magyar Kupában van lehetőség arra, hogy nyerjünk valamit, emiatt is remélem azt, hogy mindenki átérzi ennek a találkozónak a fontosságát – nyilatkozta Szalai a Fradi elleni összecsapás előtt.

Nem is a megbízott edző mondandója, hanem megszólalásának a ténye volt igazán érdekes, ugyanis sajtóhírek szerint arra is volt esély, hogy a mai meccsen már az új vezetőedző ül le a kispadra a Groupama Arénában. Jelöltből több is akad, mindenekelőtt Szabics Imre, aki jelenleg az osztrák labdarúgó-válogatott stábtagja, de a vezetőedzői feladat szakmai előrelépést jelenthetne neki. Ha nem ő, akkor külföldi tréner érkezhet Székesfehérvárra, a sajtóban keringő nevek között szerepel a Fradi korábbi edzője, Thomas Doll, az olasz Cristiano Bergodi, aki eddig olasz és román csapatoknál tette le a névjegyét, valamint a horvát futball ikonikus alakja, a Real Madrid és a Barcelona korábbi sztárja, Robert Prosinečki. A jelek szerint azonban a FTC elleni kupameccsen még Szalai Tamás adja az utasításokat a játékosoknak. Mindenesetre a Fehérvár kupaesélyeit az együttes pocsék formája mellett a lezáratlan edzőügy is rontja.

Eközben a Ferencvárosnál immáron a Magyar Kupa a legfontosabb sorozat, tekintve, hogy a bajnokságban 14 pontos előnnyel áll az élen Rebrov együttese, amelynek, főként a fehérvári gyengélkedés miatt, nincs is igazi kihívója. – Az elmúlt három évben nem sikerült megnyernünk a Magyar Kupát. Ez egyértelműen hiányérzetet okoz, s egyúttal hatalmas motivá­ciót is ad a mai mérkőzéshez – árulta el a zöld-fehérek kapusa , aki rávilágított arra, hogy Rebrov irányításával van még egy nagy adóssága a Fradinak: a kupaarany. 2019-ben a negyeddöntőben kettős vereséggel kapott ki a Fehérvártól az FTC, majd az ukrán második idényében a Békéscsaba ejtette ki a fővárosi csapatot ­óriási meglepetésre. Harmadik nekifutásra Rebrov nem érné be kevesebbel a győzelemnél. Az egymeccses párharc nyertese a Paks–Budafok összecsapás továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.

A legjobb nyolc közé egy csapat már be is jutott, a Mezőkövesd hazai pályán, rendes játékidőben 2-0-ra legyőzte a Diósgyőrt a portugál Rui Pedro és a bolgár Antonio Vutov góljaival kedden. A többi mérkőzést ma rendezik, és még versenyben van egy harmadosztályú együttes is: az NB III Keleti csoportjában kieső helyen álló Tállya az MTK ellen folytathatja bravúros kupaszereplését.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, mai mérkőzések

Paks–Budafok 13.00

Tállya–MTK 13.00

ZTE–Honvéd 14.00 (tv: M4 Sport)

Puskás Akadémia–Újpest 16.00

Debrecen–Siófok 16.00

Haladás–Kisvárda 17.00

Ferencváros–Fehérvár 17.30 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.