Fordulat stadionavató-ügyben: mégis eljön Kispestre a Villarreal

Miután a Villarreal koronavírusos megbetegedések miatt egy nappal a mérkőzést megelőzően lemondta a Bozsik Aréna stadionavatóján való részvételt, a spanyol klub a B csapatát mégis elutaztatja a Budapest Honvéd elleni mérkőzésre

Magyar Nemzet
2021. 07. 23. 20:55
null
Unai Emery, a sikerkovács kihagyja a budapesti túrát, a B csapatukat küldik a spanyolok Fotó: Michael Sohn / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az első csapat két tagja megfertőződött, és mindkét labdarúgó korábban érintkezett a többi játékossal, a Villarreal ma délután lemondta a szombat este nyolc órára tervezett Budapest Honvéd ellen tervezett stadionavató mérkőzést.

A spanyol klub a kispesti fellépést követően hétfőn a Dinamo Kijevvel, szerdán a edzette Herthával játszott volna az ausztriai edzőtáborban, mindkét mérkőzést ugyancsak lemondtak. A Villarreal honlapja arról számolt be, hogy az Európa-liga győztes csapat otthon, a megszokott környezetben készül tovább, és a vezetők abban bíznak, hogy jövő szombaton már a francia Olympique Marseille-nél vendégeskedhetnek.

Az Európa-liga-győztes csapatot nem láthatjuk Kispesten
Fotó: EPA/Adam Warzawa

Este jött a fordulat. A rendkívüli helyzetben a Budapest Honvéd vezetősége egyeztetésbe kezdett az Európa-liga-győztes spanyol klub képviselőivel, és abban állapodott meg velük, hogy a spanyolok B csapata utazik Budapestre, a Bozsik Aréna avatására.

A Villarreal B a spanyol harmadosztályban szerepel. Keretének piaci értékét 7,25 millió euróra becsüli a mértékadó Transfermarkt; a Budapest Honvédé 7,95 millió euró.

A Honvéd közleménye hozzáteszi: minden nézőnek visszatérítik a megvásárolt belépőjegyek árát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.