Szoboszlait az egykori uruguayi klasszisnak sem kell bemutatni

Diego Forlán remek játékosnak és remek embernek ismerte meg Vadócz Krisztiánt – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. A korábbi uruguayi klasszisnak most éppen nincs munkája, a La Liga követeként népszerűsíti a labdarúgást.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 03. 18. 10:21
Copa Libertadores - Group C - Athletico Paranaense v Penarol
Diego Forlán szeptemberben távozott a Penaroltól Fotó: Reuters Photographer Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vadócz Krisztián Indiában és Hongkongban is a csapattársam volt, majd a játékosom lett a Penarolnál, nagyszerű ember, örülök, hogy Uruguayban játszik. Eleinte sokan kételkedtek benne, de bizonyította, hogy itt is megállja a helyét. Igaz, amióta nem én vagyok az edző, valamivel kevesebb lehetőséget kap, de nem lehet panasz a játékára. Ezen kívül látom, hogy egyre több magyar futballista van az európai topligákban. Van egy játékosuk a Mainzban, a Leipzigből pedig természetesen ismerem Gulácsi Pétert és Szoboszlai Dominikot. Utóbbival a nemzetközi sajtó is egyre többet foglalkozik, még csak húszéves, de nagy tehetség, hatalmas jövő áll előtte. Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretnék követni a példáját. Fontos lenne, hogy minél több fiatal magyar játékos jusson el erre a szintre, mert ezáltal még több hazai példaképe lehetne a gyerekeknek – nyilatkozta Diego Forlán a Nemzeti Sportnak.

Az interjúban továbbá elmondta, hiányzik neki a futball, a munka, hiszen tavaly szeptember óta már nem ő a Penarol edzője, ugyanakkor élvezi, hogy több szabadideje van, mint korábban, és így jóval több időt tölthet a családjával. Jelenleg a La Liga nagyköveteként igyekszik minél több interjúkérésnek eleget tenni.

A teljes interjú ITT olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.