Fucsovics Márton egyéni rekordot állított fel Wimbledonban

Fucsovics Márton bejutott a legjobb 32 közé a wimbledoni tenisztornán, miután ellenfele, a világranglista 72. helyén álló Jiří Veselý 6:3, 5:4-es vezetésénél ápolást kért, majd feladta a meccset. Fucsovics a Schwartzman–Broady mérkőzés győztesével játszhat a következő körben.

Magyar Nemzet
2021. 06. 30. 19:32
Fucsovics
A szervajátékot kell csiszolni az előrelépés érdekében Fotó: MIKE HEWITT Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában a cseh Jiří Veselý ellen lépett pályára. A két teniszező korábban kétszer találkozott egymással, a mérleg kiegyenlített: egy meccset a cseh játékos, egyet pedig a 29 éves magyar nyert meg.

A legjobb magyar teniszező az első fordulóban szetthátrányról fordított a nála esélyesebbnek tartott olasz Jannik Sinner ellen, a cseh ellenfele a német Yannick Hanfmannt búcsúztatta a torna nyitókörében.

Fucsovics bejutott a harmadik fordulóba Wimbledonban
Fotó: Europress/AFP/Mike Hewitt

A cseh játékosra a Davis-kupáról is emlékezhetünk: ő volt az, akit Piros Zsombor 2018-ban le tudott győzni Budapesten a Davis-kupa világcsoportjának osztályozóján. Veselýnek máskülönben komoly skalpjai voltak az utóbbi években: Dominic Thiem és Diego Schwartzman ellen is diadalmaskodott.

Fucsovicsot Wimbledonban viszont nem sikerült legyőznie: az első szettben a világranglista 48. helyén álló magyar játékos simán, 6:3-ra hozta az első játszmát, majd eljutott a második szettben is egy közeli bréklehetőségig, amit sikerült értékesítenie. Mindeközben összesen egy bréklabdát kellett hatástalanítani. Magabiztosan robogott a második játszma megnyerése felé, amikor 5:4-es állásnál a szettért adogathatott. Az első két labdamenetet elveszítette, majd a harmadiknál Veselý egy rossz mozdulatot követően ápolást kért, és már bicegve tért vissza a folytatásra. Majd elindult Fucsovics felé, nyújtotta a kezét, feladta a mérkőzést.

Fucsovics Márton „másfél szett” játék után jutott – karrierje során először – a wimbledoni torna harmadik fordulójába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.