Utolsó utáni esélyt kapott a játékosát megverő edző

Leontin Grozavuval menetel tovább a Sepsi OSK – legalábbis a bajnokság és a kupaküzdelem végéig. A fegyelmezést a tettlegességig vivő edzőt a játékosok mentették meg, akik biztosították a klubvezetést: mindent megtesznek annak érdekében, hogy valóban emlékezetes szezont zárjon a székelyföldi együttes.

2020. 07. 11. 20:34
null
Forrás: facebook/sepsiosk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vezetett azonnali kenyértöréshez az edző és játékosok közötti viszály a Sepsi OSK-nál. A Román Kupa-döntőbe jutással története legnagyobb sikerét elérő csapat tíz játékosából álló küldöttség Diószegi László elnöktől azt kérte, ne folyamodjon a papírformának ígérkező drasztikus döntéshez. Azt mondták, mindannyian túltették magukat a történteken, és garantálják a feltétlen odaadást az idény méltó befejezése érdekében. Álláspontjuk szerint nagyobb törést jelenthet egy esetleges edzőcsere, mert bár nem érthetnek egyet Grozavu kirohanásával, elismerik az edző szakértelmét, bíznak benne.

Mint ismeretes, a Poli Iași elleni kupaelődöntő visszavágója előtt a házi rendszabály megszegése, a közös étkezés alatti telefonhasználat miatt az edző nekirontott a Puskás Akadémiától kölcsönben Sepsiszentgyörgyön futballozó Fülöp Lórándnak, a hajánál fogva akarta kitenni az étteremből a futballistát, telefonját pedig a falhoz csapta. Az előzmények ellenére a mérkőzést 3-0-ra nyerte az OSK, és bejutott a július 22-i kupadöntőbe, ahol a FCSB ellen igyekszik kiharcolni az európai kupaszereplés jogát is jelentő győzelmet.

Leontin Grozavu maga is önkritikát gyakorolt, jelezte Diószeginek, kész tudomásul venni szerződése esetleges felbontását. Azt is felvetette, valószínűleg pszichológus segítségét is igénybe fogja venni, hogy a továbbiakban ne forduljon elő a részéről hasonló szélsőséges megnyilvánulás. A klubvezető végül a tréner fél fizetésének megvonása és a további együttműködés mellett döntött, a pénzt pedig jótékony célokra kívánja fordítani. Így változatlanul Grozavu ül majd a kispadon a hétfői, Chindia Târgoviște elleni hazai bajnokin, amely sorsdöntőnek ígérkezik a bennmaradás szempontjából.

Az ügy egyetlen áldozata az esetet a nyilvánosság elé vivő Călin Popescu, akit csapattársai gyakorlatilag kiközösítettek, a fiatal játékos már nem is tagja a Sepsi OSK keretének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.