Edzője szerint Gulácsi védése volt a fordulópont

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának rangadóján az RB Leipzig 2-1-re legyőzte a tavalyi döntős Paris Saint-Germaint. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett a lipcseiek magyar kapusa, Gulácsi Péter, aki 1-0-s hátrányban kivédte Ángel di MarÍa büntetőjét.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO/MTI2020. 11. 05. 10:22
Gulácsi Péter, RB Leipzig, Liverpool, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és is végig a pályán volt az RB Leipzigben. A magyar kapust a BL-találkozó után a meccs legjobbjai között emlegették, a tizenegyes mellett is több fontos védést mutatott be a francia bajnok ellen.

– Ha nyerünk egy ilyen világklasszis csapat ellen, és ehhez én hozzá tudtam járulni egy tizenegyes hárításával, akkor abszolút sikeres Bajnokok Ligája-estéről beszélhetünk – mondta a találkozó után Gulácsi, akit különböző mutatók alapján már a világ legjobb kapusai között tartanak számon. – Számomra az a fontos, ami a pályán történik, és nem foglalkozom az európai összehasonlítással. Valóban sok statisztika azt mutatja, hogy jól végzem a dolgomat. De számomra az a legfontosabb, hogy ne kapjak gólt, bár lehet, ez kissé régimódi megközelítés.

Gulácsiék vezetőedzője, Julian Nagelsmann értékelésében kiemelte a magyar kapus győzelemben játszott szerepét.

– Nem kezdtük jól a meccset, a hibáinkkal felkínáltuk a lehetőséget a párizsiaknak, akik nyomás alá helyeztek minket. Gulácsi Péter kivédett tizenegyese fordulópont volt. Hálával tartozunk neki. Ezt követően feljavultunk, akár hamarabb is egyenlíthettünk volna. A második félidőben mi játszottunk jobban, bátrabbak voltunk, kezünkbe vettük a mérkőzés sorsát. Megérdemelten nyertünk.

A második félidőben két párizsi játékos is piros lapot kapott, így a franciák kilenc emberrel fejezték be a találkozót. A PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel több kulcspillanatot is kiemelt, de ő sem ment el szó nélkül Gulácsi védése mellett.

– Az első játékrészben nagyszerűen teljesítettünk. Kettő-nullára vezethettünk volna, helyette azonban egy-egy volt az állás. Három döntő esemény volt: a kimaradt tizenegyesünk, az ellenünk megítélt büntető és az első piros lap. Ezek akadályoztak meg abban, hogy jobb eredményt érjünk el. Nincs gond, a visszavágón bizonyíthatunk. El kell fogadni, bivalyerős ez a csoport. Továbbra is hiszek a csapatomban.

Három forduló után a Manchester United és a Leipzig 6, a PSG és a Basaksehir 3 ponttal áll a H csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.