Gulácsiék a Tottenham ellen

A Bajnokok Ligájában az egyetlen állva maradt magyar érdekeltségű csapat, az RB Leipzig szerdán debütál a sorozat kieséses szakaszában, mivel eddig még sohasem jutott el idáig. Ellenfele a tavalyi döntős angol Tottenham lesz, a másik ágon a BL-újonc olasz Atalanta a spanyol Valenciát fogadja.

2020. 02. 19. 16:48
GULÁCSI Péter
A lipcseiek magyar válogatott kapusa biztos pont a Bundesligában és Európában is Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool hétfő este már javában az Atlético Madrid elleni mérkőzésre készült, amikor kiderült, ő is győztese a Chelsea-Manchester United angol bajnoki rangadónak. A vendégek 2-0-ra nyertek, és ezzel eldőlt, a Liverpool, amelynek jelenleg 76 pontja van a Premier League-ben, tizenkét fordulóval a vége előtt 36 ponttal vezet az ötödik helyen álló Tottenham előtt, azaz nem lehet rosszabb negyediknél, és ezzel Európában elsőként már biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján a következő kiírásban.

Az említett Atlético elleni mérkőzés – a Dortmund–PSG találkozóval együtt – tegnap lapzártánk után ért véget, ma pedig a kieséses szakasz két újoncát láthatjuk. Az olasz Atalanta először vitézkedhet a sorozatban, a legszebb álmait is felülmúlja, hogy elsőre túlélte a csoportkört, és eljutott a Bajnokok Ligája sokak szerint igazán érdemi részébe. Ráadásul a pillanatnyi formákat tekintve nem is esélytelenül várja a Valencia elleni párharcot, mert négy forduló óta veretlen, és így feljött a BL-indulást jelentő negyedik helyre, a spanyol együttes viszont a legutóbbi három találkozóján nem tudott győzni, ezáltal kiesett a Spanyol Király Kupából, és a hetedik helyig csúszott vissza a La Ligában. A bergamóiaknál mindenki egészséges, nincs eltiltott játékos sem. A Valenciára csak az utóbbi igaz, viszont Manu Vallejo és Piccini biztosan nem léphet pályára sérülés miatt, valamint kétséges Gameiro, Cillessen és Cserisev játéka is.

A lipcseiek magyar válogatott kapusa biztos pont a Bundesligában és Európában is
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az RB Leipzig az egyetlen állva maradt magyar érdekeltségű csapat a BL-ben. Willi Orbánra ugyan még legalább egy hónapig nem számíthat Julian Nagelsmann vezetőedző – ahogy Konatéra, Adamsra és Kamplra sem –, az biztosra vehető, hogy a kapuban ezúttal is áll. A lipcseiek is újoncok, de ők csak a kieséses szakaszban, ugyanis 2017-ben már elindulhattak a BL-ben, de akkor elvéreztek a csoportkörben. Az esztendőt a Bundesliga élén kezdték, ám az idei első öt mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, így kiestek a Német Kupából, és a bajnokságban is elvesztették az első helyet. A nyeretlenségi sorozatot a múlt hét végén zárta le a csapat a Werder Bremen legyőzésével. A londoniak éppen fordított utat jártak be. Januárban kezdett ismét magára találni a gárda a gyengére sikerült őszi szezon után, ami miatt novemberben Mauricio Pochettinót José Mourinho váltotta a kispadon. A Tottenham hét tétmérkőzés óta veretlen, és három győzelemmel a háta mögött fogadja a Leipziget, a Premier League tabelláján pedig már az ötödik helyre jött fel. A Spurs három fontos játékosa, és Sissoko régóta sérült, a dél-koreai válogatott Hon Szung Minnek pedig vasárnap az Aston Villa elleni bajnokin, amelyen két gólt is szerzett, eltörött a jobb karja.

Érdekesség, hogy az UEFA szakértői mostantól minden találkozó után megválasztják és díjazzák a meccs legjobb játékosát.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első mérkőzések. Szerda: Atalanta-Valencia 21.00 (tv: Spíler 2), Tottenham-RB Leipzig 21.00 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.