Hamilton és a Mercedes nem húzzák tovább, döntöttek!

Sokáig tartott, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes Formula–1-es csapata dűlőre jusson egymással, de hétfőn eldőlt, hogy a hétszeres világbajnok marad az istállónál.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 12:33
Turkish Grand Prix
Formula One F1 - Turkish Grand Prix - Istanbul Park, Istanbul, Turkey - November 15, 2020 Mercedes' Lewis Hamilton celebrates after winning the race and the world championship Pool via REUTERS/Tolga Bozoglu - UP1EGBF0XLXPR Fotó: XXSTRINGERXX xxxxx Forrás: REUTERS/Tolga Bozoglu - UP1EGBF0XLXPR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes hétfőn bejelentette, hogy Lewis Hamiltonnal aláírták a szerződést a folytatásról: a 36 éves brit pilóta – aki a hét vb-címéből hatot az „ezüstnyilakkal” nyert, s jelenleg címvédő – a 2021-es szezonban is a csapat versenyzője lesz.

„A Mercedes-AMG Petronas F1 Team örömmel jelenti be, hogy a címvédő Forma–1-es konstruktőri világbajnok és a címvédő egyéni világbajnok 2021-ben is együtt folytatja! A Mercedes gyári csapata és Lewis megegyezett az új szerződésről, ami a sportág egyik legsikeresebb együttműködésének folytatását jelenti a kilencedik egymást követő szezonban” – áll a Mercedes közleményében.

A Mercedes közleménye emlékeztet arra, hogy 2007-ben a McLarennel debütált a Formula–1-ben, hozzájuk pedig 2013-ban csatlakozott. Eddig 266 futamot teljesített, és az autóját mindig Mercedes motor hajtotta. A Mercedesszel 74 futamot nyert meg, hatszor lett világbajnok, 2020-ban pedig a hetedik vb-címével beállította rekordját. (Pályafutása során 95-szer intették le elsőként, vagyis korábban a McLarennel 21-szer győzött, s a wokingiakkal 2008-ban nyert vb-t.)

Lewis Hamiltonnak nagy az esélye arra, hogy a Formula–1 történetének első nyolcszoros vb-győztese legyen, mivel az idénre tervezett szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt jövőre tették át, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel megmarad.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, abban végig egyetértettek Hamiltonnal, hogy mindkét fél meg akarja hosszabbítani a szerződést, a pandémia miatt átalakult tavalyi esztendő nyomán azonban a tárgyalási folyamat hosszabb ideig tartott.

„Az új megállapodás jelentős részének az alapja az, ami mellett Lewis és a Mercedes már tavaly is elkötelezte magát, vagyis az esélyegyenlőség és az elfogadás tematikája” – írta közleményében a Mercedes.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.