Harmincnégy olimpiai kerettagot autóval leptek meg

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és László Richárd, a Toyota magyarországiigazgatója bejelentette, hogy az autógyártó a korábbi 28 helyett mostantól 34 olimpiai kerettag magyar sportoló tokiói felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság2020. 12. 08. 18:34
null
Íme az autópark! Forrás: MOB/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt végül egy évvel elhalasztott, és így 2021. július 23. és augusztus 8. közötti tokiói olimpia megkezdéséig 227 nap van hátra, így az olimpikonok felkészülésük legintenzívebb szakaszába léptek, ebben pedig, éppen a járványügyi kockázatok kivédése miatt különösen nagy szerepe van a rendelkezésre bocsátott autóknak.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett; járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. A hazai sportolók és a remélt tokiói magyar eredmények szempontjából ugyanakkor még fontosabb az a támogatás, amelyben felkészülésüket segítendő immáron 34 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti tokiói ötkarikás játékok végéig. A most átadott autók a Magyar Olimpiai Csapat szurkolói márkája, a Magyarock arculatának megfelelő szignalizációt kapott, így hirdetik a tokiói megmérettetésre készülő tehetséges magyar olimpikonok összetartozását.

Íme az autópark
Fotó: MOB/Szalmás Péter

– A Magyar Olimpiai Bizottság idén 125 éves. Büszkeséggel tölt el minket, hogy egy olyan nagy múltú autómárkával, innovatív és környezetbarát technológiát alkalmazó céggel működünk együtt, mint a Toyota, amely a nemzetközi olimpiai család partnereként szervezetünk célkitűzéseit nemcsak sajátjaként vallja, hanem támogatja is. A Magyarock japán autókkal készül a tokiói olimpiára; olyan autókkal, amelyekkel kapcsolatban olimpikonjainktól eddig is pozitív visszajelzéseket kaptunk – fogalmazott az új autók átadása kapcsán Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

A tokiói olimpia egyébiránt ezen felül is különleges esemény lesz a Toyotának, a vállalat ugyanis számos újdonsággal készül az eseményre. A szurkolók helyszínek közötti közlekedését száz vadonatúj, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó, abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás busszal támogatja a vállalat, míg a lelátókon való tájékozódást Toyota robotok segítik majd. Szóba került emellett az is, hogy az olimpiai lángot a Toyota repülő autójának prototípusáról gyújtják majd meg.

A támogatói programba az alábbi 34 sportoló került be:

Barka Emese (birkózás), Bicsák Bence (triatlon), Bodonyi Dóra (kajak-kenu), Cirjenics Miklós (cselgáncs), Csernoviczki Éva (cselgáncs), (kajak-kenu), Demeter Bence (öttusa), Fazekas Mária (asztalitenisz), Gercsák Szabina (cselgáncs), Gyapjas Balázs (vitorlázás), Gyurátz Réka (atlétika), Halász Bence (atlétika), (úszás), Kasza Róbert (öttusa), Késely Ajna (úszás), Kovács Sarolta (öttusa), (atlétika), Krausz Gergely (tollaslabda), (birkózás), (birkózás), Lucz Dóra (kajak-kenu), Major Veronika (sportlövészet), Márton Anna (vívás), (úszás), Mohamed Aida (vívás), Molnár Péter (kajak-kenu), Péni István (sportlövészet), Pergel Szandra (asztalitenisz), (úszás), Rédli András (vívás), (vívás), Szatmári András (vívás), Tadissi Yves Martial (karate), Vecsernyés Dávid (torna).

Az olimpiai bajnok kajakos Csipes Tamara is bekerült a kiválasztottak közé
Fotó: MOB/Szalmás Péter

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.