A vérét adta a kapus, mégis elmaradt a győzelem

Hetényi Zoltán volt a magyar jégkorong-válogatott hőse a Belarusz ellen játszott, szombat esti felkészülési mérkőzésen. A Debrecen kapusa a mérkőzés első harmadában egy ízben úgy védett, hogy szó szerint kifejelt egy korongot, a lövés nyoma ott maradt a homlokán. Ez az önfeláldozó mentés is kevés volt a sikerhez, a mieink 3-2-re kikaptak, így pont nélkül zárták a még Ausztria részvételével rendezett háromcsapatos tornát.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 04. 18. 11:35
null
Hetényi Zoltán elterült a jégen, de felállt és végig védte a meccset Fotó: Szűcs Attila Forrás: MJSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrákok elleni 1-0-s vereség után még keményebb feladat várt a magyar jégkorong-válogatottra: az elit világbajnokságra készülő Belarusz volt az ellenfele. Szombaton jobban játszottak a mienk, de ezúttal is vereség lett a vége, a vendégek 3-2-re nyertek.

Hetényi Zoltán, a válogatott kapusa még az első harmadban önfeláldozó védéssel hárított egy ízben, szó szerint kifejelte a korongot, amely átpréselte magát a fejvédő rácsa között. A jégkorongkapusokat valóban kemény fából faragták. Hetényi Zoltán először elhagyta a kaput, de mikor kiderült, hogy nem repedt föl a fejbőre, csak a korong felhorzsolta, visszaállt a kapuba, s folytatta a játékot. A meccs végére szép nagy „szarvat” növesztett, a korong pénzérme nagyságú nyomot hagyott a homlokán, ahogy az az NSO videóján is látható.

– Jól vagyok, csak meglepődtem, hogy a korong így átütött a fejvédőn keresztül. Tiszta sor, hogy a játékos nagyon jó technikával lőtte. Sajnálatos, hogy miután az ember a fejével is véd, nem tudtunk nyerni, ez kicsit bosszantó. De tényleg nagyon jó csapat ellen játszottunk, és azért meg tudtuk őket izzasztani – mondta Hetényi Zoltán, aki 44 lövésből 41-et megfogott, s a magyar válogatottból a meccs legjobbjának választották.

A torna végeredménye: 1. Belarusz 6 pont, 2. Ausztria 3, 3. Magyarország 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.