Hiába duplázott Ibrahimović, a Roma megállította a Milant

Az ötödik fordulóban veszített először pontokat az AC Milan az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az AS Roma ellen hazai pályán játszott fordulatos, 3-3-as döntetlent a Serie A listavezetője.

Magyar Nemzet
2020. 10. 26. 22:56
AS Roma
Džeko góljánál elbóbiskolt a hazai védelem Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hazudtolta meg remek formáját az AC Milan. Azt már az Inter ellen is megmutatta, hogy nem ijed meg a rangadóktól, így hétfő este bátran nekiment az AS Romának is. Már a második percben megszerezte a vezetést: Rafael Leão ívelése után Zlatan Ibrahimović indult be és pöckölte a labdát a kapuba. (1-0)

A Roma a bekapott gól után percekig kereste önmagát, és viszonylag hamar meg is találta. A 14. percben szöglet után – a koronavírussal megfertőződött Gianluigi Donnarummát helyettesítő – Ciprian Tătăruşanu rosszul jött ki a kapujából, Edin Džeko magasabbra ugrott Alessio Romagnolinál, majd fejjel egyenlített. A szünetig nem született több gól, 1-1-gyel fordult a két csapat.

Džeko góljánál elbóbiskolt a hazai védelem
Fotó: EPA/MATTEO BAZZI

A házigazda a második félidőt pontosan ugyanúgy kezdte, mint az elsőt. Második perc: újabb Leão-gólpassz, újabb gól, csak a gólszerző személye változott. Leão két rómain is keresztüljátszotta magát, majd Alexis Saelemaekers elé passzolt, aki a hálóba vágta a labdát. A Milan középpályását teljesen szabadon hagyták a vendégek védői, miközben Ibrahimovićot ketten is őrizték. (2-1)

A folytatásban Piero Giacomelli játékvezető került reflektorfénybe, két véleményes tizenegyest ítélt meg. Szinte azt is mondhatnánk, hogy igazságos volt a bíró, hiszen mindkét csapatnak ajándékozott egyet-egyet. A 71. percben Jordan Veretout értékesítette a fővárosiak büntetőjét, nyolc perccel később Ibrahimović is belőtte a sajátját. (3-2)

Itt még nem volt vége az őrületnek. Veretout szöglete megpattant Ibrahimović lábán, a római Marash Kumbulla elé pattant a labda, aki állva hagyta a hazai védőket és a labdával együtt beugrott a kapuba. (3-3)

Stefano Pioli csapata a folytatásban is mindent megtett, hogy életben tartsa győzelmi szériáját, de több gólt már nem tudott szerezni. Négy győzelmével és egy döntetlenjével tizenhárom ponttal áll a Serie A tabellájának élén, míg a 39 éves Zlatan Ibrahimović hat góljával a góllövőlistát vezeti. Az AS Roma nyolc pontjával a kilencedik helyet birtokolja.

Serie A, 5. forduló:

AC Milan–AS Roma 3-3 (1-1)

Gólszerzők: Ibrahimović (2., 79. – tizenegyesből), Saelemaekers (47.), ill. Dzeko (14.), Veretout (71. – tizenegyesből), Kumbulla (84.)

További eredmények:

Juventus–Hellas Verona 1-1 (0-0)

Fiorentina–Udinese 3-2 (2-1)

Parma–Spezia 2-2 (1-2)

Benevento–Napoli 1-2 (1-0)

Cagliari–Crotone 4-2 (3-2)

Lazio–Bologna 2-1 (0-0)

Atalanta–Sampdoria 1-3 (0-1)

Genoa–Internazionale 0-2 (0-0)

Sassuolo–Torino 3-3 (0-1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.