Zlatan Ibrahimović egymaga eldöntötte a milánói derbit

A Napoli után a Milan is megnyerte a maga rangadóját az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A nápolyiak az addig hibátlan Atalantát tömték ki 4-1-re, míg a piros-feketék a városi rivális Intert múlták felül 2-1-re. A Juventus nem játszott rangadót, mégsem tudott győzni, csupán 1-1-es döntetlenre futotta neki az újonc Crotone együttese ellen.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 20:30
Zlatan Ibrahimović
A negyvenhez közelítve is hátán viszi a csapatot Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus után az Internazionale is vette a bátorságot, hogy kiálljon Zlatan Ibrahimović ellen, és ezt meg is bánta. A svéd csatár már tizenegy perc után büntetőt harcolt ki volt csapata ellen, amit ugyan nem értékesített, de a kipattanót már belőtte. Nem sokkal később megduplázta a piros-feketék előnyét, ezúttal Rafael Leão baloldali beadását vágta a kapuba. Ibrahimovićtól eltérően csapattársai nem voltak a helyzet magaslatán, ezért a 19. percben Romelu Lukaku révén szépíteni tudott az Inter. Ivan Perišić beadása végiggurult a Milan védői és kapusa között, a belga támadónak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. A hazaiak ezután átvették a kezdeményezést, folyamatosan érkeztek a rohamok Gianluigi Donnarumma kapuja felé, de rendre elpuskázták a lehetőségeiket a kék-feketék, pedig Lukaku akár mesterhármast is lőhetett volna. Nem így lett, maradt az 1-2.

A negyvenhez közelítve is megállíthatatlan Ibrahimović
Fotó: EPA/MATTEO BAZZI

Az AC Milan az Inter elleni kilencmeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg szombat este, 2016 januárja után tudott újra diadalmaskodni a városi rivális felett. Stefano Pioli csapata százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Serie A tabelláját, az Internazionale jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el.

Serie A, 4. forduló:

Internazionale–AC Milan 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Lukaku (19.), ill. Ibrahimović (13., 16.)

A nap másik olasz rangadóját Nápolyban játszották. Az Atalanta labdarúgói az idény eddigi három bajnokiján lőttek legalább négy gólt, ma viszont fordult a kocka, és ők kaptak négyet a Napolitól már az első félidőben, amire csak eggyel tudtak válaszolni a szünet után.

SSC Napoli–Atalanta 4-1 (4-0)

Gólszerzők: Lozano (23., 27.), Politano (30.), Osimhen (43.), ill. Lammers (69.)

A forduló szombat esti mérkőzésén az újonc Crotone otthonában égette meg magát a címvédő Juventus. A torinóiak már a 12. percben hátrányba kerültek, amikor a Leonardo Bonucci szabálytalansága után megítélt büntetőt Simy értékesítette. Álvaro Morata ugyan kilenc perccel később egyenlített, de gólja csak egy pontot ért a Juventusnak. A vendégek csapata a találkozó utolsó harmadára megfogyatkozott Federico Chiesa Luca Cigarininek lépett oda.

Crotone–Juventus 1–1 (1-1)

Gólszerzők: Simy 12. – tizenegyesből, ill. Morata 21.

Kiállítva: Chiesa (60., Juventus)

További program

vasárnap:

Bologna–Sassuolo 12.30

Spezia–Fiorentina 15.00

Torino–Cagliari 15.00

Udinese–Parma 18.00

AS Roma–Benevento 20.45

hétfő:

Hellas Verona–Genoa 20.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.