Húszéves átkot törne meg a Leicester a Liverpool ellen

Vasárnap este sem maradnak izgalmak nélkül az angol futball szerelmesei: 20.15-kor az éllovas Leicester City a címvédő Liverpool otthonába látogat a Premier League kilencedik fordulójában.

2020. 11. 22. 7:44
Leicester, Vardy, Alisson
Vardy már hétszer bevette a Liverpool kapuját Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak az elmúlt évek eredményeit néznénk, akkor a Liverpoolnak nem lenne félnivalója a Leicester vendégjátéka előtt, de tudjuk, hogy a futballban ez nem így működik, főleg nem a Premier League-ben. A Rókák ugyanis legutóbb húsz éve (!) tudtak nyerni az Anfielden, de hazai pályán sem örültek bajnoki győzelemnek már több mint három éve a Vörösök ellen. A két csapat ebben a naptári évben még nem találkozott, 2019 decemberében a King Power Stadiumban 4-0-s liverpooli siker született.

A Leicesternek viszont nagyobb esélye van most megtörni a Liverpoolt, mint a közelmúltban bármikor, az angol címvédőt elképesztő sérüléshullám sújtja. A legékesebb példája Kloppék balszerencséjének, hogy a várhatóan hosszú hónapokat, akár az egész idényt kihagyó belső védőket, Virgil van Dijkot és Joe Gomezt helyettesítő Rhys Williamsnek is problémái vannak a csípőjével, a játéka kérdéses. Ahogy Fabinhóé és Thiago Alcantaraé is, Alex Oxlade-Chamberlain és Mohamed Szalah pedig biztosan nem lépnek pályára vasárnap este. A koronavírusossal megfertőződött egyiptomi pótlását valószínűsíthetően Diogo Jotával fogja megoldani Jürgen Klopp, hátul viszont soha nem látott védősorral kell kísérleteznie a németnek a szárnyaló Leicester ellen.

Erre azért is ráfázhat a házigazda, mert ellenfele soraiban tudhatja Jamie Vardyt, aki kifejezetten szeret a Liverpool ellen játszani (tizenegy találkozón hét gól a mérlege), ráadásul ebben az idényben is kiváló formában van, erre eddigi nyolc találata a legjobb bizonyíték. Brendan Rodgers gárdája egyébként is jól muzsikál, a kilencedik forduló előtt vezette a tabellát, egy ponttal megelőzve a harmadik helyezett Vörösöket. Minden sorozatot figyelembe véve hatmeccses győzelmi szériával a hátuk mögött buszoznak a játékosok az Anfieldre, ahol Çağlar Söyüncü, Wilfred Ndidi és Daniel Amartey nélkül kell megküzdeniük a három pontért.

Jamie Vardy már hétszer bevette a Liverpool kapuját
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Brendan Rodgers vezetőedző a rengeteg liverpooli hiányzó ellenére nehéz csatára számít volt csapata vendégeként.

– Félelmetes csapat és kemény mérkőzés vár ránk. Világszínvonalú játékosai vannak a Liverpoolnak, akik képesek igazi fájdalmat okozni – adta meg a tiszteletet a címvédőnek az északír szakember.

Kollégája, Jürgen Klopp is viszonozta a dicsérő szavakat.

– Kicsit változtattak a játékstílusukon, talán pont a sérülések miatt. Jó példaként szolgálnak arra, hogyan kell megbirkózni a sérüléshullámokkal. Kiváló formában vannak, bármit megnyerhetnek ebben az évben. Nehéz dolgunk lesz.

Hazai siker esetén a Liverpool tovább nyújtaná immár 63 bajnoki óta tartó hazai veretlenségi sorozatát, Rodgers pedig első győzelmét szerezhetné meg volt klubja ellen a Leicester élén.

Premier League, 9. forduló:

Newcastle United–Chelsea 0-2 (0-1)

Aston Villa–Brighton 1-2 (0-1)

Tottenham Hotspur–Manchester City 2-0 (1-0)

Manchester United–West Bromwich Albion 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:

Fulham–Everton 13.00 (tv: Digi Sport 2)

Sheffield United–West Ham United 15.00 (tv: Spíler 1)

Leeds United–Arsenal 17.30 (tv: Spíler 1)

Liverpool–Leicester City 20.15 (tv: Spíler 1)

hétfőn játsszák:

Burnley–Crystal Palace 18.30 (tv: Digi Sport 1)

Wolverhampton Wanderers–Southampton 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.