Időben jött a szegedi figyelmeztetés?

Három nap alatt tova tűnt a látványos támadójáték és az önbizalom. A PSG elleni szenzációs győzelme után nagy pofonba szaladt bele a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Flensburg ellen a Bajnokok Ligájában. Egyelőre Carlos Pastor edző is keresi a formahanyatlás okait.

2020. 02. 20. 18:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az első és legfontosabb, hogy huszonöt rossz lövéssel és nyolc labdavesztéssel nagyon nehéz kézilabdázni. Még kimondani is sok: harminchárom hibát vétettünk szerdán, ami rengeteg” – adott egészen konkrét választ a Flensburg elleni 34-26-os vereségre a szegediek edzője, Carlos Pastor.

A váratlan formahanyatlás egyebek mellett azért is fájó, mert vasárnap a PSG ellen lehengerlően játszott a Szeged a második félidőben. Pastor szerint a francia sztárcsapat ellen nem volt akkora a nyomás a tanítványain, mint szerdán Németországban. Hiszen tudták Bánhidiék: egy győzelemmel továbbra is élt volna az esély a csoportgyőzelem elérésére. Győzelem helyett nyolcgólos vereség lett a vége. Pastor abban bízik, hogy időben jött a figyelmeztetés. „Most mondhatnánk, hogy nem sok időnk volt felkészülni, és fáradtak voltak a játékosaink. Mondhatnánk bármit, de ez nem lehet kifogás, mert májusban hasonló lesz minden, tétmeccseket vívunk majd akkor is. Ilyen hibába nem szabad beleesnünk. Komoly leckét kaptunk” – közölte a szegedi mester.

Tavaly a tavaszi szezon végére fáradt el Pastor csapata: látványosan összezuhant a Vardar Szkopje elleni Final Four-play off-meccsen, és a Veszprém elleni bajnoki döntőben is egy elhúzódó rövidzárlat okozta a vesztét. S hogy mi lesz idén a folytatásban? Pastor látja a fényt az alagút végén, elsősorban a fiatalok szerepeltetését emelte ki. „Az a jó, hogy a fiatalok sok lehetőséget kaptak, és megmutatták, hogy tudnak ilyen szinten kézilabdázni. Vissza kell hozni a játékosokat arra a szintre, amit képviseltek, hiszen most nincs meg az önbizalmuk. Vasárnap a Párizs ellen sem voltunk annyira jók, mint ahogy most sem ennyire gyengék a Flensburg ellen. Vissza kell találnunk a helyes útra. Ha a szezon előtt valaki azt mondja, hogy harmadikok leszünk a csoportban, talán kiegyeztünk volna vele, de most nagyon fáj, mert megvolt minden esély arra, hogy még ennél is jobb helyen végezzünk” – nyilatkozta a Mister a szegedi klubhonlapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.