Így csatlakozott a világbajnok a rohamosztagosokhoz

A biatlon világkupa csehországi férfi váltóversenyén a franciák sokáig jól álltak. Aztán jött Émilien Jacquelin elképesztő lövészete…

2021. 03. 07. 9:53
Émilien Jacquelin
Fotó: Sylvain Muscio Forrás: DL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biatlon világkupa váltóversenyeiben a sportolóknak sorozatonként nyolc lövés áll rendelkezésre, hogy eltalálják az öt korongot. Szinte minden versenyen előfordul, hogy valakinek ez is kevésnek bizonyul, a francia Émilien Jacquelin esete viszont egyedinek számít.

A francia váltó a második helyen állt, amikor a váltójuk utolsó tagja egymás után hét sikertelen lövést adott le. Pedig nem nyeretlen kétévesről van szó, aki véletlenül került volna a világ egyik legerősebb négyesébe. Jacquelin három héttel a csehországi viadal előtt Szlovéniában az üldözőverseny világbajnoka lett. Méghozzá hibátlan lövőteljesítménnyel…

A Csillagok háborúja-rajongók között visszatérő poén, hogy a birodalmi rohamosztagosok elit kiképzésük dacára milyen gyengén céloznak éles helyzetekben. Jacquelin esetében sem valószínű, hogy hiányzik az elit kiképzés. A franciák viszont a szinte biztos dobogó helyett az ötödik helyen zártak a baklövése eredményeként.

A hihetetlen hibasorozat a videón 4:06-tól látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.