Ingyenesek lesznek a díjugrató és fogathajtó versenyek a hét végi lovas világkupán

Ingyenesen lehet megtekinteni a péntektől vasárnapig tartó 13. lovas világkupa díjugrató és fogathajtó versenyeit a Papp László Sportarénában.

Forrás: MTI2019. 11. 26. 23:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ladányi Kovács Zoltán főszervező kedden az M1 aktuális csatornán elmondta: a programban eddig keverték a sport és show elemeket, most azonban különválasztották őket egymástól.

Napközben lesznek a díjugató és a fogathajtó versenyek, amelyeket ingyenesen, de regisztrációval lehet megtekinteni. Így olyan emberek számára is elérhető lesz ez a része az eseménynek, akik egyébként nem mennének el rá – fejtette ki.

Kiemelte: a műsor show részében a honfoglalás kori Arany ló legendája lesz látható. A hagyományőrző rendezvényen több száz lovas és ló kap szerepet, és rendkívül látványos jeleneteket láthatnak majd a nézők.

Ladányi Kovács Zoltán közölte: a négyesfogatoknál ezúttal is a nyári szezon legjobbjai juthattak kvalifikációhoz, a magyarok közül egyedül Dobrovitz József, míg fia, ifj. Dobrovitz József szabadkártyával indulhat.

Szotyori-Nagy Kristóf, a magyar szövetség alelnöke elmondta: az elmúlt években „talán nem volt olyan nagy az érdeklődés a díjugrató versenyek iránt”, de amikor ennek következményeként nem rendezték meg, mindig sokan kérdezték meg tőle, hogy miért nincs.

„A Papp László Sportarénában lovagolni bármelyik versenyzőnek felemelő dolog, a nézőknek pedig élmény, amit most három napon át nézhetnek” – nyilatkozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.