Négy fog bánja az ütést, a DVTK légiósa bocsánatot sem kért

A DVTK–Sopron női kosárlabda-bajnoki elődöntő második mérkőzésén április 3-án a diósgyőriek amerikai légiósa, Keyona Hayes a második negyed derekán szándékosan megütötte Jelene Brooksot, a soproniak szerb játékosát. Utóbbinak egyelőre ideiglenes megoldással pótolták két kiesett fogát, de valószínűleg még kettőt elveszít majd, és fél évig is eltarthat fogsorának a rendbetétele. Jelena Brooks nehezményezi, hogy Keyona Hayes azóta még csak bocsánatot sem kért tőle.

2021. 04. 08. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelena Brooks nagyon megjárta. A Sopron Basket női kosárlabda-csapatának szerb játékosa több fogorvosnál is járt, de még mindig nem tudni, hogyan lehet helyrehozni. Egyelőre ideiglenes megoldást kapott, amivel mosolyogni, és ami ennél is fontosabb, kosárlabdázni is tud, de legkevesebb fél év kálvária vár rá.

 

Jelena Brooks széles mosollyal mutatja az ideiglenes fogsorát, a kisfia pedig utánozza
Fotó: Facebook/Jelena Brooks

 

Jelenleg annyi biztos, hogy két fogát már elveszítette, de nagyon úgy néz ki, ebből négy lesz, ugyanis csak úgy lehet majd rendbe tenni a teljes fogsorát, ha még kettőt kihúznak, lesznek beültetések, szóval Jelena Brooks mindenféleképpen tortúrának néz elébe. Mindez azért, mert a női bajnokság elődöntőjében, a DVTK elleni második meccsen, Miskolcon Keyona Hayes a mérkőzés 16. percében szándékosan megütötte. Egész pontosan Brooks lefogta Hayes kezét egy lepattanócsatában, amelyre válaszul a DVTK amerikai légiósa arcon ütötte a soproni játékost, és ezért kiállították. Az ütés következtében arcsérülést szenvedő Brooks a pályáról levonulva belerúgott a zsűriasztalba, a szerb válogatott klasszisa ezért technikait kapott, és mivel előtte a fogásért már begyűjtött egy sportszerűtlen hibát, számára is véget ért a találkozó.

Kayona Hayes ütése

 

Néhány nappal később Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője a közösségi oldalán írta meg, hogy az alapos diagnózist követően kiderült, Jelena Brooksnak az állkapcsa elmozdult, repedés és törés is felfedezhető a felvételeken. Maga az érintett enyhén szólva is személyes hangú bejegyzést tett a saját oldalán, amelyben közli, hogy két fogát már elveszítette, az Euroliga jövő heti Final Fourján már ott lehet, majd így folytatta: És Hayes, kérlek, csomagolj össze, és hagyd el az országot! A magyar bajnokságnak nincs szüksége olyan játékosokra, mint amilyen te vagy. Valószínűleg elfogadtam volna a bocsánatkérésedet, de vajon mi az, ami elmaradt!!”

A Magyar Nemzet megkereste a diósgyőrieket, hogy van-e a klubon belül következménye az esetnek, hiszen Kayona Hayes maradandó sérülést okozott a sportszerűtlenségével. Arra is kíváncsiak voltunk, mi a klub véleménye arról, hogy az amerikai légiós eddig nem kért elnézést Jelena Brookstól. A kérdésekre Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója válaszolt:

Nem kérdés, hogy játékosunk, Keyona Hayes túlreagálta Jelena Brooks sportszerűtlen hibát érő megmozdulását, nem kosárlabda-mérkőzésre való módon zárta le kettejük párharcát. A DVTK szellemiségével nem összeegyeztethető ez a viselkedés, még úgy sem, hogy nem ő volt a kezdeményezője az incidensnek. Sérülést okozni nem akart, de felelőtlenségével, fegyelmezetlenségével rossz példát mutatott, és sajnos nehéz helyzetbe hozta a Sopront és a bronzcsatára készülő csapatunkat is. Lesz következménye az esetnek, párhuzamosan az MKOSZ fegyelmi bizottságának határozathozatalával klubunk is megteszi a megfelelő lépéseket. Rögtön a mérkőzést követően mind az érintett játékos, mind a vezetőedzője felé a klubunk kifejezte sajnálatát és együttérzését, egyben személyesen kértünk elnézést a történtekért, amit megismételtem a hét folyamán telefonon is. Minden szempontból át tudom érezni a szituációt, hiszen játékosként mérkőzésen verték ki a fogaimat, és edzőként-sportvezetőként is kellett nélkülöznöm kulcsjátékost sorsdöntő mérkőzés előtt. Szeretnénk megnyerni a bronzérmet a bajnokságban, szurkolunk a Sopronnak az Euroliga négyes döntőjében, bízom benne és tiszta szívből kívánom, hogy Jelena gyorsan felépüljön, és Keyona tanuljon az esetből. Remélem, egyik csapat szereplését sem befolyásolja ez a rossz szájízt okozó incidens, és mindenki eléri a céljait a szezon hátralévő részében.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a fegyelmi bizottsága hamarosan tárgyalja az ügyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.