José Mourinho győzelemmel tért vissza

A Tottenham január után nyert ismét idegenbeli bajnokit. Az edzőt tavaly decemberben menesztették a Manchester Unitedtől, azóta várta az új feladatot.

Magyar Nemzet
2019. 11. 25. 7:09
José Mourinho
Új trénerével a Tottenham rátalálhat a felfelé vezető útra Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Tottenham 3-2-re nyert a West Ham vendégeként, így José Mourinho győzelemmel mutatkozott be a júniusban még BL-döntőt játszó, a Premier League-ben viszont gyengén muzsikáló Spurs kispadján. A Tottenham január után nyert ismét idegenbeli bajnokit. Mourinhót tavaly decemberben menesztették a Manchester Unitedtől, azóta várta az új feladatot.

Új trénerével a Tottenham rátalálhat a felfelé vezető útra
Fotó: Reuters

A forduló rangadóján a címvédő Manchester City 2-1-re nyert a Chelsea ellen, és története 400. győzelmét ünnepelte a Premier League-ben. A londoniak ugyan N’Golo Kante találatával korán vezetést szereztek, és Rijad Mahrez még az első félidő vége előtt válaszolt. Az éllovas és a tabellát nyolc pont előnnyel veretlenül vezető Liverpool most sem hibázott, a BL-címvédő a Crystal Palace otthonában is győzni tudott. Az angol másodosztályban végigjátszotta csapata, a Bristol City 0-0-ra végződő hazai mérkőzését a Nottingham ellen, és megúszott egy brutális belépőt: az 56. percben Ryan Yates páros lábbal csúszott rá, amiért ki is állították.

Premier League, 13. forduló: Manchester City–Chelsea 2-1, Arsenal–Southampton 2-2, Bournemouth–Wolverhampton Wanderers 1-2, Brighton–Leicester City 0-2, Crystal Palace–Liverpool 1-2, Everton–Norwich City 0-2, Watford–Burnley 0-3, West Ham United–Tottenham Hotspur 2-3, Shef­field United–Manchester United 3-3. Az élcsoport állása: 1. Liverpool 37, 2. Leicester 29, 3. Manchester City 28.

A Bundesliga 12. fordulójának nyitómérkőzésén, még pénteken a Dortmund hazai pályán félidőben 3-0-s hátrányba került a sereghajtó Paderborn ellen, de a legnagyobb szégyent megúszta, mert fordulás után 3-3-ra kiegyenlített, a végeredményt Marco Reus a 92. percben állította be. A Mönchengladbach 2-0-ra kikapott az újonc ­Union Berlin otthonában, de veresége ellenére továbbra is éllovas. Az RB Leip­zig házigazdaként 4-1-re legyőzte a Köln csapatát, a hazaiak kapuját ezúttal is védte, viszont sérülés miatt hiányzott a keretből. együttese, a Freiburg 1-1-es döntetlent ért el a Leverkusen vendégeként, honfitársunk az 57. percben lépett pályára. Tegnap a Hoffenheim–Mainz találkozó 5-1-es vendéggyőzelemmel zárult, a Mainzban korábbi klubja ellen nem lépett pályára, a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Bundesliga, 12. forduló: Dortmund–Paderborn 3-3, RB Leipzig–Köln 4-1, Fortuna Düsseldorf–Ba­yern München 0-4, Eintracht Frankfurt–Wolfsburg 0-2, Bayer ­Leverkusen–Freiburg 1-1, Union Berlin–Borussia Mönchengladbach 2-0, Werder Bremen–Schalke 1-2, Augsburg–Hertha 4-0, Hoffenheim–Mainz 1-5. Az élcsoport állása: 1. Mönchengladbach 25, 2. RB Leipzig 24, 3. Bayern München 24.

A spanyol bajnokság 14. fordulójában a címvédő és listavezető Barcelona szenvedett a Leganés otthonában, a hazaiak a 12. perben megszerezték a vezetést, és az 53. percig őrizték az előnyüket. Ekkor Luis Suárez – szabadrúgását követően – 11 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a 79. percben pedig a szemfüles Arturo Vidal megnyerte a meccset a Barcának. A Real Madrid is hátrányból fordítva nyert 3-1-re otthon a Real Socie­dad ellen. A vendégek már a második percben megszerezték a vezetést, de Zinedine Zidane együttese Federico Valverde, és Luka Modrić góljaival könnyedén fordított.

La Liga, 14. forduló: Levante–Real Mallorca 2-1, Real Madrid–Real Sociedad 3-1, Granada–Atlético Madrid 1-1, Real Betis–Valencia 2-1, Leganés–Barcelona 1-2, Espanyol–Getafe 1-1, Osasuna–Bilbao 1-2, Eibar–Alavés 0-2. Az élcsoport állása: 1. Barcelona 28, 2. Real Madrid 28, 3. Atlético Madrid 25.

A címvédő és listavezető Juventus tizenhárom forduló után is veretlen az olasz bajnokságban, de a hét végén a torinói alakulat (Cristiano Ronaldo nélkül) is hátrányba került, 0-1-ről nyert 3-1-re az Atalanta vendégeként. Gonzalo Higuaín két góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A forduló rangadóján a Milan hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Napolival.

Serie A, 13. forduló: Torino–Inter 0-3, Milan–Napoli 1-1, Atalanta–Juventus 1-3, Bologna–Parma 2-2, Roma–Brescia 3-0, Sassuolo–Lazio 1-2, Verona–Fiorentina 1-0. Az élcsoport állása: 1. Juventus 35, 2. Inter 34, 3. Lazio 27.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.