Julen Lopetegui örül, hogy a Sevilla harcolhat a Szuperkupáért

Csütörtökön este a budapesti Puskás Ferenc Arénában játszik az Európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és a Sevilla, amely az Európa-ligát nyerte meg. Szokás szerint mindkét csapat edzést tartott a találkozó helyszínén, de előtte sajtótájékoztatókat is tartottak, természetesen nem egyszerre.

2020. 09. 23. 21:47
null
Budapest, 2020. szeptember 23. Julen Lopetegui, a Sevilla vezetõedzõje a csapat edzésén a Szuperkupa döntõjének másnapi, Bayern München - Sevilla mérkõzése elõtt Budapesten, a Puskás Arénában 2020. szeptember 23-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előbb a Bayern Münchenen volt a sor, majd a Sevilla részéről Julen Lopetegui vezetőedző és a játékosok közül Fernando Francisco válaszolt az újságíróknak, akik nem a sajtószobában, hanem online kapcsolatot kiépítve tehették fel a kérdéseiket.

– Kevés meccs van a futballistánk lábában – jelentette ki Julen Lopetegui. – A koronavírus-járvány miatt elhúzódott előző szezon és az új idény között nem telt el sok idő, az egy hónappal ezelőtti Európa-liga-finálé óta mindössze két felkészülési mérkőzést játszottunk, de tétmérkőzést egyet sem. Ugyanakkor egészen nagyszerű, hogy itt lehetünk, és harcolhatunk egy rangos trófeáért egy óriási ellenféllel. Pontosan tudjuk, hogy a legjobb formánkra lesz szükségünk, ha sikeresek akarunk lenni a Bayern Münchennel szemben. Muszáj végig kifogástalanul összpontosítanunk, mert a rengeteg változó körülmény miatt sok a bizonytalanság ezekben az időkben.

 

A Sevilla edzése, a kép közepén Ivan Rakitić
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

Julen Lopetegui szerint a bajoroknál klasszisok futballoznak, ugyanakkor újságírói kérdésre azt felelte, a játékosait nem hasonlítgatja össze más csapat futballistáival, ez szerinte az újságírók munkájához tartozik.

– Boldog vagyok, hogy ezekkel a labdarúgókkal dolgozhatok. Csapatként kell jól teljesítenünk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania csütörtökön este, és hamar el kell kapnunk a mérkőzés ritmusát – zárta a maga részéről a sajtótájékoztatót az 54 esztendős vezetőedző.

Őt a Sevilla brazil középpályása, Fernando Francisco követte.

– Nehéz mérkőzésre számítok a Bajnokok Ligája-győztese ellen, de mindannyian bízunk a saját játékunkban és abban, hogy egy nehéz, de minőségi találkozón a bajorok fölé kerekedhetünk – mondta.

Kérdezték arról is, hogy a Bayern nyolc gólt szerzett pénteken a Schalke ellen, de ettől nem lett ideges. Úgy vélekedett, nincs nyomás rajta és csapattársain, és megérdemelten jutottak el idáig.

– Nincs túlzott nyomás rajtam és a csapaton, hiszen tudjuk, megérdemelten jutottunk el odáig, hogy pályára léphetünk a Szuperkupáért. Csodálatos mérkőzés lesz egy rendkívüli csapat ellen, amelynek kiemelkedő, minőségi játékosai vannak. A tudásunk legjavát tesszük ki a pályára, és meglátjuk, ez mire lesz elég. Nagyon kemény munkával kicsikarhatjuk magunkból azt a teljesítményt, amellyel az idei sikereinket elértük.

Európai Szuperkupa: Bayern München (német)–Sevilla (spanyol), Puskás Ferenc Aréna, 21.00, jv.: Anthony Taylor (tv.: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.