A Bayern Münchent csak a Sevilla és a Szuperkupa érdekli

Csütörtökön este a budapesti Puskás Ferenc Arénában játszik az Európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és a Sevilla, amely az Európa-ligát nyerte meg. Szokás szerint mindkét csapat edzést tartott a találkozó helyszínén, de előtte sajtótájékoztatókat is tartottak, természetesen nem egyszerre. Előbb a Bayern Münchentől Hansi Flick vezetőedző, majd a csapat kapusa, Manuel Neuer válaszolt az újságíróknak, akik nem a sajtószobában, hanem online kapcsolatot kiépítve tehették fel a kérdéseiket.

2020. 09. 23. 17:38
null
Forrás: uefa.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője korábban hangoztatta, hogy szerinte a járványhelyzet miatt nem kellene megrendezni ezt a mérkőzést. A csapat edzése előtt tartott sajtótájékoztatón erről is kapott kérdést, de már nem tartotta fontosnak ezt a témát.

– A véleményem nem változott, ám nincs jelentősége, hiszen itt vagyunk Budapesten, futballoznunk kell, és holnap lejátsszuk a meccset – mondta. – Nekünk kizárólag erre kell összpontosítanunk, hiszen újabb címet, újabb trófeát szeretnénk nyerni, és ez nagyon nehéz feladat lesz.

Kérdezték tőle azt is, hogy mit tanácsolna azoknak a német szurkolóknak, akik a járvány ellenére elutaztak Budapestre, amire frappáns választ adott:

– Én edző vagyok, nem pedig tanácsadó. Akad bőven kiválóan képzett szakember, akik meg tudják mondani a szurkolóknak, mit tegyenek és mit ne a biztonságuk érdekében.

 

Fotó: Uefa.com

 

Manuel Neuert, a Bayern München világklasszis kapusát arról faggatták a német újságírók, hogy megérti-e azokat, akik szerettek volna utazni, ám meggondolták magukat.

– Természetesen. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy ebben a helyzetben mit lát helyesnek, és vállalja-e az utazással járó kockázatot. Nem is kérdés, hogy az egészség a legfontosabb. Megértem a drukkereket. Az információkat nagyon nyíltan kezelték a mérkőzéssel kapcsolatban, és ha valaki nemet mond, azért senki sem haragudhat rá, tisztelnünk kell a döntését.

Természetesen sok szó esett az ellenfélről, a spanyol Sevilláról is.

– A Sevilla megérdemelten nyerte meg az Európa-ligát – szögezte le Hansi Flick. – Taktikailag és technikailag is rendkívül erős csapat egy remek edzővel, aki kiváló munkát végez, és új szintre emelte a Sevillát. Mi természetesen meg akarjuk mutatni a szurkolóinknak, hogy továbbra is a csúcsra törekszünk, és remek meccset várok csütörtökön este.

Ezután beszélt Robert Lewandowskiról, aki kisebb sérülést szenvedett a hét végén, Javi Martínezről, akiről a sajtó már az Athletic Bilbao játékosaként írt, valamint Mario Götzéről, akit a hírek szerint Hansi Flick szívesen visszahozna Münchenbe.

– Lewandowski ma teljes értékű edzésmunkát végez, százszázalékos állapotban van. Javi Martínez is itt van velünk, ő a csapat része jelenleg is, tervezek vele is a holnapi meccsen, de hogy játszik-e, az attól függ, hogy hogyan alakul a találkozó. Meglepődtem, hogy ma velünk van, mert hittem, hogy ilyenkor már Bilbaóban lesz, de örülök, hogy itt van. . Ami pedig Götzét illeti, dolgoztam vele korábban, ismerem a képességeit, de az érkezése jelenleg nem opció nálunk.

Az újságírók kíváncsiak voltak arra, hogy Hansi Flick és Manuel Neuer hova helyezi a Szuperkupa rangját.

– Nincsen tapasztalatom a Szuperkupáról, de akiknek van, azok azt mondják, ez lehet a hab a tortán – felelte a vezetőedző. – Ez az első szezonom, még nem játszott a csapatom ilyen meccset. Mindenesetre maradéktalanul felkészülünk rá, bár nyilván így lesz ezzel a Sevilla is. Egyetértek azzal, hogy a Szuperkupa hozzátartozik a Bajnokok Ligájához.

Hasonlóan fogalmazott Manuel Neuer is:

– Nekem nagyon különleges trófea a Szuperkupa, de így vannak ezzel a többiek is. Hét éve tizenegyesekkel sikerült legyőzni a Chelsea-t, abból a csapatból néhányan most is a pályán leszünk, és tudjuk, milyen jó érzés a magasba emelni ezt a serleget. Mikor a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese játszik egy trófeáért, akkor az kiemelten rangos esemény. Kivételesen jó szezon áll a hátunk mögött, amit annak köszönhetünk, hogy a keretből mindenki roppant éhes volt a sikerre, de még most is az, tehát a sok megszerzett címet remek lenne a Szuperkupával megfejelni.

A kapus kapott még külön kérdést arról, hogy a Puskás Arénában, ha korlátozott számban is, de lesznek nézők. Mit szól ehhez?

– Számunkra a Szuperkupa a meccsről szól – válaszolta. – A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában megtapasztaltuk, hogy milyen üres lelátók előtt játszani, és nekünk csak a futballra kell összpontosítanunk, nem a körülményekre. Most például arra, hogy a Sevilla remek csapat, és nehéz lesz legyőzni. Hogy a stadionban mi lesz a helyzet pontosan, azt nem tudhatjuk, de alkalmazkodni fogunk, ahogy az elmúlt hónapok során tettük. Éppen emiatt az állandó alkalmazkodás miatt nem volt könnyű az elmúlt hét hónap, de jól idomultunk a mindenkori helyzethez.

Európai Szuperkupa: Bayern München (német)–Sevilla (spanyol), Puskás Ferenc Aréna, 21.00, jv.: Anthony Taylor (tv.: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.