Kádár ott kötött ki, ahol Fellaini

A Dinamo Kijevnél kegyvesztetté vált 57-szeres magyar válogatott védő Kínába, az első osztályú Santung Luneng csapatához igazolt.

2020. 02. 28. 11:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo Kijevnél kegyvesztetté vált Kádár Tamás Kínába, az első osztályú Santung Luneng csapatához igazolt.

Pocsék időszakot hagy maga mögött a 29 éves, 57-szeres válogatott védő. A nemzeti csapatban a horvátok elleni spliti Eb-selejtezőn hatalmasat hibázott, aztán mintha Kijevben is hátrébb sorolták volna, ráadásul még meg is sérült, Walesben ő sem szerepelt együttesében.

Aztán felépült, úgy tűnt, kezd egyenesbe kerülni Kijevben, február elején mégis arról érkezett hír, hogy kitették az első csapat keretéből. A szigorú döntés hátterében állítólag az áll, hogy a törökországi edzőtáborban összeszólalkozott a Dinamo vezetőedzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval.

Ezek után nem volt más választása, mint a klubváltás. Az átigazolás részleteiről a felek semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra, nem hogy a transzfer díját, de még az időtartamot sem.

A Santung Luneng az előző bajnokságban ötödik volt. Hogy idén mire képes, azt nem tudjuk, mert a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el a 2020-as idény.

Ebben a klubban játszik a Manchester United korábbi labdarúgója, Marouane Fellaini, továbbra az olasz Graziano Pellé és a brazil Roger Guedes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.