Kapusbaki okozta a ZTE vesztét, megmenekülni látszik a Honvéd

Ha finoman akarunk fogalmazni, akkor küzdelmes, ha egyenesen, akkor gyenge mérkőzést játszott a ZTE és a Honvéd a labdarúgó NB I 28. fordulójának zárómérkőzésen. A vendég kispestiek Demjén kapus hibájából, Nagy Dominik góljával nyertek 1-0-ra, s hat pontra elléptek a kieső helytől.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 18:52
Budapesti Honvéd
A gólszerző Nagy Dominikot ünneplik a társai Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tényleg olyan meccs volt, amelyen egyetlen említésre méltó esemény volt, igaz, az eldöntötte a találkozót.

Az 58. percben Zsótér iramodott meg a Honvéd bal oldalán, bal lábbal középre tekert, meglehetősen pontatlanul, de végül így lett jó. A labda úgy hullott a ZTE kapuja felé, hogy nehéz volt megítélni, vajon fölé, mögé esik-e a labda, vagy éppen be a hálóba. Demjén Patrik végül úgy döntött, hogy belepaskol, ezt viszont rosszul csinálta, a labda éppen Nagy Dominik elé került, aki ráfordult, s pattintva a kapuba vágta.

A Honvéd ezzel a találattal nyerte meg a mérkőzést. Nagy Dominik, amióta hazatért, most szerezte az első gólját.

A ZTE a hajrában próbálkozott, beszorította a Honvédot, de még csak helyzetig sem jutott.

Vereségével a ZTE maradt a tizedik, s csak két ponttal van a tizenegyedik Budafok előtt, a Honvéd viszont hat pontra meglépett a kieső zónától. Még öt forduló van hátra a bajnokságból.

– Nagy kő esett le a szívemről – mondta őszintén Nagy Dominik. – Nemcsak én, a társak is nagyon várták már ezt a gólt, remélem, jön a folytatás.

Edzői nyilatkozatok

Waltner Róbert (ZTE): Olyan mérkőzés volt, amikor hajszál választ el egymástól győzelmet és vereséget. Nem tudok rosszat mondani a játékosokról, mindent megtettek, volt egy szerencsétlen mozdulat, amiből gólt kaptunk. A Honvéd nagyon jó csapat, mégsem tudta megbontani a védelmünket. Azzal teljesen elégedett vagyok, ahogy a fiúk dolgoznak, ezt kell folytatnunk.

Horváth Ferenc (Honvéd): Nagyon nagy volt a feszültség a mérkőzés előtt, most felszabadultak a fiúk. Az első félidőben is ültek a dolgaink, nem volt meg a vadászösztön, ami a gólhoz kellett volna. Szerencsére a második félidőben betaláltunk, ami most elég volt a győzelemhez. Még nem nyugodhatunk meg, dolgozunk tovább, de persze bízunk a bennmaradásban.

NB I, 28. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Kisvárda 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Iványi. Gólszerző: Bumba (11-esből 20). Kiállítva: Ene (Kisvárda, 49.).

Szombat:

Ferencváros–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.).

MTK–Budafok 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi.

Mol Fehérvár–Újpest 4-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Berke. Gólszerzők: Nikolics (11-esből 9., 33.), Petrjak (69., 88.).

Vasárnap:

Diósgyőr–Paks 1-3 (0-2), Diósgyőr, jv.: Pintér Cs. Gólszerzők: Molnár (86.), illetve Hahn (11-esből 10., 15.), Sajbán (68.), Szakály (87.).

Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 0-1 (0-0). Gólszerző: Nagy Dominik (58.).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.